+  ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Reencontre amb Guaita

Per Pere Alapont · 22 Septembre, 2014

El d’aquesta nit serà un partit un tant dur i replet de nostàlgia per a Vicente Guaita. El porter de 27 anys abandonà definitivament l’entitat de Mestalla aquest estiu, amb direcció a Getafe. Lluny queden aquells mesos de principis de 2013 en què el jugador de Torrent començava a sonar amb força per a substituir a Víctor Valdes al Futbol Club Barcelona.

En aquells temps, el jove de Torrent era el favorit de l’afició. Tothom volia que ell fora el titular al marc de Mestalla i a la més mínima errada de l’altre porter de l’equip, Diego Alves, la grada demanava titularitat per al valencià.

El ben cert és que mai va haver-hi un porter clarament titular. Els dos tenien un gran nivell i cap entrenador s’atrevia a sentar a un dels dos a la banqueta. Hauria sigut una decisió cruel, encara que per a molts necessària. Però eixe és altre debat.

Qui millor va saber adaptar-se a aquesta situació va ser el porter brasiler i en la passada temporada va arribar a disputar quasi 1000 minuts més que Guaita, el qual va quallar actuacions molt fluixes i transmetre una sensació d’apatia desquiciant.

Demà ambdós porters tornaran a encontrar-se, i no seria d’estranyar que encaixaren alguna salutació amistosa. I és que el més sorprenent de tot és que mai es va escoltar que la seua relació personal es vera perjudicada per la situació professional, fet digne d’admirar.