Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  SOCIAL  

Rafa Climent: “No es pot concedir la pròrroga, però tampoc la nul·litat de l’ATE”

Per Gerard Gálvez · 09 Juliol, 2021

Rafa Climent, conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana ha concedit una entrevista a À Punt. Rafa Climent ha explicat tots els detalls sobre l’informe que es va rebutjar per a poder prorrogar la ATE del València quant al nou estadi i que, per tant, ha d’estar acabat en 2025. El club té 10 dies per a presentar les al·legacions corresponents.

Contingut de l’informe

Nosaltres havíem de demanar els informes pertinents a Territori. Hem tingut 2 informes i hem fet la resolució des del màxim rigor i seriositat. Tenint els informes, la resolució que hem enviat al club, que ens demanava la pròrroga, no es pot concedir, però tampoc la nul·litat d’aquesta. L’ATE està fins a 2025 i el València té 10 dies per a dir-nos alguna cosa.

Als informes sí que parla de caducitat

Un dels informes és que hem de posar penalitats per l’incompliment de la Fase 1. Les xifres estan quantificades en un percentatge del total. Al voltant de 2,3 milions. Donem la possibilitat al València de dir si pot avalar l’ATE. En funció d’açò, podrem parlar. Anem a seguir el procediment legal en aquestos 10 dies. Volem que s’acabe el camp de futbol pel bé de la ciutat, dels valencians i del valencianisme. Ara queden obertes moltes possibilitats.

Confía en què s’acabe l’ATE?

Anem a vore com es desenvolupen les coses. S’obrin moltes vies interessants per al Valencià. Tant per als propietaris del club com perquè el club torne als valencians, que és una possibilitat oberta. A veure què diuen totes les organitzacions que estan darrere del València. Espere que, en un període no massa llarg, puga tornar el club als valencians.

Que passa si en agost ix l’informe que dictamina la caducitat?

Això és una hipòtesi. Hem d’esperar a vore què diu el València i, a partir d’ací, continuarem treballant en la mateixa línia. No podem parlar des de les institucions de partits, hem de parlar que la resolució és de la Generalitat Valenciana que li correspon a la conselleria d’Economia.

Qui tindrà l’última paraula?

S’està treballant de manera consensuada. Això es respon sabent qui ha enviat l’informe al València, que és la conselleria d’Economia sostenible.

Que diria a la gent que opina de les dues línies diferenciades dins de la Generalitat?

Això són interpretacions de la gent. Jo considerava que havíem d’esperar a tindre els informes per a parlar a la ciutadania quina era la línia. Hem de ser seriosos i treballar amb el cap, la llei i els informes. Moltes vegades ha primat el cor i no el cap. Anirem junts, seguirem treballant junts, com ara. No podem fer les coses diferents depenent el projecte.

Que voldria que passara ara?

A mi m’agradaria que el camp de futbol s’acabara.

És factible?

Jo crec que sí. D’una manera o d’altra. El València té la capacitat suficient per a trobar inversors per a poder executar el projecte de l’ATE. Jo no sé quin serà el futur, però hem de treballar conjuntament amb el València perquè puga fer tot aquell que va signar. Aquestos 10 dies són claus i ha d’haver-hi una resposta per part de l’entitat.

Han parlat amb el València?

Sí, he tingut l’oportunitat de parlar amb els responsables. Amb Anil Murthy. El ‘No’ no me l’ha dit mai. Ara necessitem fets per a la garantia que estem obligats a donar des de l’administració a tota la societat valenciana.