ACTUALITAT  

Rafa Benítez: “Jo no era conscient que ens jugàvem el càrrec en aquell mític partit contra l’Espanyol”

Per Manel Rumbau · 17 Novembre, 2023

València no oblida a Rafa Benítez, però l’actual tècnic del RC Celta tampoc ho fa. El preparador madrileny, que ja es va recordar del València CF en la seua presentació amb el conjunt gallec, ha tornat a parlar sobre l’equip que li va catapultar a la fama i a l’èxit com a entrenador.

I és que Rafa Benítez, res més lluny de la realitat, és un ídol després d’haver sigut l’entrenador més llorejat de la història recent del club de Mestalla. En 112 partits al front de la banqueta valencianista, va aconseguir dos títols de lliga i una Copa de la UEFA en aquella temporada 2003-04 en la qual el club de Mestalla es va alçar amb el doblet.

En aquest cas, Benítez ha concedit una entrevista al Diari As a la que, a part de parlar sobre la seua carrera esportiva com a jugador i altres experiències com a entrenador, ha recordat un partit clau en la consecució d’aquell èxit amb el València i en el que, sense anar més lluny, es jugava el seu futur.

El partit a Montjuïc davant l’Espanyol, clau

“La gent deia que ens jugàvem el càrrec en aquell mític partit contra l’Espanyol, però la realitat és que jo no era conscient. Perdíem 2-0 i acabarem guanyant 2-3. En eixa època jo estava centrat en el meu treball. Portàvem set victòries i sis empats, així que no perdíem, però València és un lloc exigent, la gent es posa nerviosa i et demana més. Jo no vaig tindre la sensació de jugar-me el càrrec, però la premsa deia que sí”.

A més, l’actual entrenador del Celta creu que hi havien més dubtes entre els aficionats al ser ell, per aquell temps, un tècnic inexpert. “Per descomptat. La gent tenia dubtes perquè no era un entrenador del nivell que ells esperaven. Però al gener, estant a set punts del Madrid, els vaig dir que anàvem a ser campions. Em deien que estava boig”, ha acabat.