ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Qui acompanyarà Mosquera com a central titular del València?

Per Joan Marc García · 13 Febrer, 2024

Diakhaby ja ha tornat a València i Rubén Baraja tindrà un nou reforç (el que no ha tingut des de l’eixida de Gabriel Paulista). Després del seu bon rendiment en la Copa Àfrica on ha arribat als quarts de final, ara li toca canviar de mentalitat i focalitzar-se en LaLiga.

La seua absència ha tingut lloc durant els últims set partits: Cartagena, Cadis, Celta de Vigo, Athletic Club, Atlètic de Madrid i Almeria. A Baraja no li queda una altra que pensar que és el seu reforç d’hivern, perquè el director esportiu, Miguel Ángel Corona, ja va explicar durant el dia d’ahir que amb el rendiment de Mosquera i el retorn de Diakhaby, no consideraven que fora necessari incorporar un altre central.

A aquestos partits, es va sumar el de Las Palmas, ja que Baraja, al contrari d’Amallah, va optar per donar descans al central després d’arribar de la Copa d’Àfrica. El tècnic del València, per tant, haurà de prendre una decisió en els pròxims dies sobre quin serà la seua parella de centrals titular, és a dir, qui acompanyarà a Mosquera al centre de la defensa.

Les opcions de Baraja per acompanyar a Mosquera

Pel que fa a Diakhaby, cal assenyalar que el seu últim partit va ser el passat 20 de desembre enfront del Rayo Vallecano, casualment amb Mosquera com a parella, i amb qui va deixar l’equip madrileny sense marcar.

No obstant, Diakhaby no és l’única opció que té Baraja per acompanyar a Mosquera en defensa. En els últims dos partits sense la presència de Paulista, i amb Diakhaby encara recuperant-se després del seu compromís internacional, el triat ha estat Cenk Özkacar. El turc, no obstant, no ha aprofitat l’oportunitat i podria ser el perjudicat per tornar a la banqueta a esperar una nova oportunitat. Cal recordar que el València va pagar 5 milions d’euros aquest estiu pel central turc, una operació duta a terme per Corona.

L’opció restant és Yarek, qui aquest curs ha jugat més com a lateral esquerre davant les lesions de Gayà i Jesús Vázquez, tot i que la seua demarcació natural és la de defensa central. Malgrat la seua joventut, el de Polinyà del Xúquer ha demostrat que pot tenir minuts en Primera Divisió, tot i que encara li quede per créixer. De fet, en altres ocasions de necessitat, ja ha estat el triat per davant de Cenk, com el partit al Nou Mirandilla front el Cadis.