ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Què és Atitlan? L’empresa millor col·locada per a comprar el terciari del Nou Mestalla

Per Alex Alfaro · 04 Març, 2023

El València CF i el grup inversor valencià Atitlan es troben ultimant els detalls per a la compra dels 40000 metres quadrats del sòl del terciari annex al nou estadi de Mestalla, tal com va informar El Confidencial. Ha sigut sense cap dubte la notícia de la setmana en el context del València C.F, principalment per la importància a llarg termini que té la venda del terciari. Les dos parts porten molts mesos negociant i ens trobem en el punt en el qual l’acord està cada vegada més a prop. No obstant això, tot queda subjecte a la signatura amb l’Ajuntament del conveni urbanístic definitiu i a la finalització de les obres del Nou Mestalla.

Atitlan, fons controlat per Roberto Centeno, gendre de Juan Roig, i Aritza Rodero, també han negociat amb el club la venda del solar del vell Mestalla. La signatura del conveni, la venda del sòl terciari i els diners de CVC permetrien a Peter Lim acabar el Nou Mestalla i alliberar la parcel·la del vell estadi, la qual cosa situaria a la societat esportiva en un nou escenari, amb la possibilitat de posar en el mercat l’actiu, reclassificat com a residencial i terciari.

Atitlan com a empresa

Atitlan és un grup empresarial fundat en 2005 per Roberto Centeno i Aritza Rodero i que entre totes les seues inversions en Espanya i Portugal sumen un total de 800 milions d’euros. És un grup que té per norma apostar a llarg termini i que en l´últim exercici va tancar els seus comptes amb un benefici de 3,7 milions i unes vendes de 8,7 milions. Estan presents en el mercat inmobiliari i inclós en el sector agrícola.

El projecte d’Atitlan

Tal com ha revelat el citat mitjà de comunicació, la intenció del gendre de Juan Roig és promoure la construcció de dos edificis destinats a hotel i oficines i un centre comercial al costat de l’estadi i buscar possibles operadors per a poder llogar els diferents espais.

L’acord va ser ja anunciat per part d’Inma Ibañez en l’última junta d’accionistes. No obstant això, com ella mateix va admetre tot es troba supeditat a diferents fites urbanístiques. Ara el focus se centra en la resposta que l’Ajuntament puga donar a la proposta de conveni que va entregar el València en l’última reunió.

Segons indiquen les fitxes urbanístiques, perquè el València puga vendre el terciari del Nou Mestalla, primer haurà de dur-se a terme la finalització del poliesportiu de Benicalap, per valor de més de 9 milions d’euros i la restauració de la ximenera industrial que es troba en l’Avinguda Corts Valencianes.