ACTUALITAT  

Quasi un any sense públic a Mestalla

Per Josep Prats · 04 Febrer, 2021

D’ací a pocs dies, es complirà un any des de l’últim partit a Mestalla amb gent, amb el motor del VCF i del valencianisme. Les 45.000 persones que omplien l’estadi cada cap de setmana de partit. En concret, el 29 de febrer, va ser l’últim partit a Mestalla amb aficionats.

Eixe dia que tan sols passa cada quatre anys, mai es pensava que anava a estar tan marcat i anava a ser un abans i un després en el futbol d’actualitat. Eixe VCF-Betis, amb la victòria dels de Celades per 2-0, ha sigut l’última victòria que el valencianisme ha pogut viure a l’estadi.

També estava previst un homenatge a David Villa, recentment retirar del futbol, per l’amenaça sanitària que ja envoltava la nostra vida. Però encara no se sabia que ens venia en els mesos següents.

Malgrat l’esclat de la pandèmia, els aficionats del VCF no han pogut tornar a anar al seu temple. I això, l’equip també ho ha notat. No és el mateix jugar amb 45.000 persones protegint-se cada partit que, jugar sense ells.

Abans del covid, el conjunt de Mestalla era un equip que es caracteritzava per ser un bloc fort al seu estadi. Qualsevol equip que visitava l’avinguda de Suècia, sabia que anava a patir per traure un resultat positiu.

No obstant això, amb el futbol post-covid, el club valencianista ha perdut eixa agressivitat que, des de les graderies, injectava als jugadors, ja que sols han aconseguit cinc victòries des que el futbol és sense gent.