+  ACTUALITAT  

Quan el mal ve a baló parat

Per Pere Alapont · 02 Octubre, 2014

No ha sigut l’inici de temporada més brillant per al conjunt del ‘Cholo’ Simeone, però l’Atlètic de Madrid comparteix en aquests moments la mateixa puntuació que el València i el dissabte visita Mestalla en un partit que es preveu apassionant. Els madrilenys porten 11 gols a favor, 3 menys que el València, i un més en contra, 4, però comparteixen balanç de victòries i empats. 4 i 2 respectivament. De perdre no volen ni escoltar parlar.

D’eixos 11 gols que porten a favor, i ací ve l’interessant de l’assumpte, 9 han arribat en jugades a baló parat. 4 des de tretes de corner, altres tants de lliures indirectes i altre més de penal. El joc aeri del homes de Simeone és perillosíssim i no només són Godín i Miranda els culpables d’això.

A més d'arribar a baló parat en la seua majoria, els gols de l'Atlètic es culminen dins l'àrea. Font: Squawka

A més d’arribar a baló parat en la seua majoria, els gols de l’Atlètic es culminen dins l’àrea. Font: Squawka

Aprofundint en el modus operandi que es gasta l’Atlètic per a anotar els seus gols aquesta temporada, s’observa que a la segona jornada davant l’Eibar va anotar en una treta de corner i en altra de falta, en un baló bombejat. A la tercera, en el derbi amb el Reial Madrid, un dels dos gols també s’origina en un corner que rematà Tiago. En l’empat a casa a la quarta jornada amb el Celta els gols arribaren de la mateixa manera que contra l’Eibar; en una treta des del cantó i en una falta penjada a l’àrea. En la victòria per 0 gols a 1 a Almeria de nou el gol arriba des del cantó, en un remat de Miranda. Ja en la darrera jornada disputada, en la golejada al Sevilla, el segon gol s’inicia en una falta propera a la línia de mig camp i el quart, una vegada més, amb un lliure indirecte cabotejat en l’àrea menuda.

El partit de dissabte va a ser tota una prova de foc per a aquest nou València de Nuno, del que s’espera que seguisca mantenint la bona imatge mostrada fins ara en una cita d’alt nivell com la que es presenta aquest cap de setmana.