ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

PSPV, Compromís i VOX bloquegen al València C.F i a Peter Lim

Per Alex Alfaro · 26 Gener, 2024

Queden poques cartes per mostrar damunt de la taula i el rellotge corre en contra del PP i del València C.F. Després del canvi de govern, el València esperava tindre una postura d’Ajuntament molt més oberta a negociar i amb major predisposició per a ajudar-los. No obstant això, el PP no compta amb la majoria absoluta i això l’obliga al fet que com a mínim un partit més li preste els seus vots.

A la fi de febrer, el València i l’Ajuntament tenen la intenció de portar al ple l’aprovació de les fitxes urbanístiques al costat de la llicència. El València ha acabat d’enviar tota la documentació pendent de la llicència i es portarà avant ja que es tracta un tràmit burocràtic. Però el vertader problema arriba amb les fitxes urbanístiques, que és el punt que interessa a Peter Lim.

Les fitxes urbanístiques no són més que la renovació de l’antiga ATE (Actuació Territorial Estratègica). És a dir, el document on indica com són els metres edificables, esportius o terciaris dels quals disposa el València tant en Corts Valencianes com en l’Antic Mestalla. Per a l’aprovació de les fitxes urbanístiques és necessari el vot a favor de la majoria del ple.

En un debat organitzat per 90 minuts, els dos grups de l’oposició al costat de VOX no van tindre cap objecció a reconéixer que si no hi ha grans novetats, el vot  serà en contra de les fitxes urbanístiques. “Amb la documentació que tenim, ara mateix Compromís és incapaç de votar a favor de les fitxes. i no li donarem suport al que proposa l’alcaldessa. Estic molt cansat com es van canviant d’opinió”, va assenyalar Papi Robles de Comrpomís. Mentrestant, Borja Sanjuán del PSOE va ser una poc més caut però ho va acabar reconeixent: “d’acord, no votaré a favor, però no és només si votaré en contra. Tinc dret a saber a què m’opose i que Català tinga la pressió política d’explicar la seua proposta. No pot ser que algú que no presenta ni un sol paper i ens assabentem que el València insulta a la ciutat perquè entrem en l’expedient”

També va seguir aquesta mateixa línia Juanma Badenas, número 1 de VOX a l’Ajuntament de València i tinent alcalde de la ciutat: “Jo ja he dit que a les fitxes estes no votaré a favor. O a qualsevol que servisquen perquè Lim seguisca al València”

El València sempre ha dit que l’aprovació de les fitxes urbanístiques és una condició perquè es puguen reprendre les obres. És més, en una carta enviada per part de Layhoon a l’Ajuntament el passat 30 de novembre, exigia l’aprovació de les fitxes alhora o amb anterioritat a l’aprovació de les llicències perquè siga possible la represa de les obres.