ACTUALITAT  

Primer balanç de ferits a l’incendi de València

Per Blanquinegres · 22 Febrer, 2024

Un incendi de grans proporcions està arrasant en la vesprada d’este dijous un edifici nou de 14 plantes situat en l’encreuament entre l’avinguda del Mestre Rodrigo i Poeta Rafel Alberti, en el barri de Campanar de València.

Davant la difícil situació, el Centre de Coordinació d’Emergències ha activat el Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) i ha demanat als ciutadans no acostar-se al lloc ni a zones confrontants al mateix, ja que pot resultar perillós i per a facilitar el treball dels equips d’extinció.

Per altra part, la Policia Nacional ha acordonat la zona, on ja es veu únicament l’esquelet de la part superior de l’edifici afectat, que està sent devorat pel foc, ja que cauen elements en flames des dels pisos cremant, en un moment en el qual bufa un fort vent. Ja són 14 dotacions de bombers, 2 del Consorci Provincial i 5 SAMUS, 2 SVB i un vehicle múltiple de víctimes treballant en l’incendi en el barri de Campanar de València hui.

A hores d’ara, el foc ocasionat en l’edifici continua sense estar controlat. De fet, davant la situació, es demana la col·laboració de la UME per a poder extingir l’incendi. A més, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha informat de la instal·lació d’un hospital de campanya al costat del doble edifici de l’avinguda.

En clau política, Pedro Sánchez ha assegurat haver parlat amb el president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, “per a conéixer de primera mà la situació i oferir tota l’ajuda que siga necessària”, així com l’alcaldessa ha demanat als veïns “que no s’acosten als voltants de l’incendi per a facilitar el treball dels equips d’emergències mobilitzats”.

 

L’heroic rescat dels bombers en l’incendi de València

 

La imatge de l’agònic rescat, emés en directe en À Punt, reflectia l’angoixa d’aquests dos veïns, acorralats per les flames en una de les plantes superiors de l’edifici, fent senyals als serveis d’emergència, mentre un bomber, pujat en una escala, ruixava la zona amb aigua per a refrescar-la. Així han passat llarga estona fins que finalment han pogut ser evacuats en una segona escala.

Durant tot el temps que han romàs allí atrapats, els bombers han continuat ruixant la zona amb aigua per a refredar-la, encenent una potent llum quan la caiguda de la nit i el dens fum han dificultat la visibilitat. Al balcó podia veure’s a la jove alçant els polzes per a comunicar-se amb els Bombers.

 

🙏🏽 El momento donde los @bomberosvlc / @BombersValencia rescatan a las dos personas que quedaban en el balcón.

❤️ 𝑶𝑹𝑮𝑼𝑳𝑳𝑶, 𝑨𝑮𝑹𝑨𝑫𝑬𝑪𝑰𝑴𝑰𝑬𝑵𝑻𝑶 𝒀 𝑯𝑶𝑵𝑶𝑹 a todos los bomberos que lo hicieron posible. Héroes.

👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽 pic.twitter.com/w9xHRwtL34

— Domingo Ortiz (@Domingortiz_) February 22, 2024

Primer balaç de ferits

L’112 CV ha comunicat un primer balanç de ferits. De moment no hi ha cap evidència de persones mortes o persones dins de l’edifici, però no es molt descartar

– Un bomber amb fractura de nina ha sigut traslladat en una unitat SVB a l’hospital General.

– Dos bombers amb cremades a les mans i inhalació per fum han sigut traslladats en una SAMU i en una SVB a l’hospital La Fe.

– Un home ha sigut traslladat per inhalació de fum a l’hospital General.

– Una dona i un home han sigut traslladats per inhalació de fum en sengles ambulàncies convencionals a l’hospital Doctor Peset.

– Un menor amb inhalació de fum ha sigut traslladat a l’hospital 9 d’Octubre per mitjans propis.