ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

PRÈVIA: Silva es retroba amb un dèbil València

Per Miguel Fernández · 29 Septembre, 2020

Mai és un bon moment per a visitar a la Reial Societat, però menys encara si ho fas submergit en l’última setmana de mercat sense haver rebut cap reforç i amb molts dubtes esportius després d’empatar a casa davant un acabat d’ascendir. Ixa és la realitat que descriu, hui dia, al València CF, que tractarà de donar la campanada huial Reale Arena (19 hores) davant el competitiu bloc d’Imanol Alguacil, que encara no coneix la derrota en estes tres primeres jornades de campionat, i que espera dançar al ritme de la música d’un vell conegut de Mestalla: David Jiménez Silva.

Javi Gracia, autocrític, reconeixia ahir en roda de premsa que hauran d’anar “amb la mentalitat de treball defensiu i ofensiu” per a contrarestar les bondats del joc dinàmic, intens i alegre del conjunt txuri urdin. Tot això, a més, coincideix amb les carències defensives de un València que, més enllà dels cinc gols encaixats, va veure com els 17 remats de la SD Huesca desmuntaven qualsevol possible record d’aquell conjunt sòlid i disciplinat en defensa que guanyà la Copa en 2019.

L’única notícia positiva en la llista per a Gràcia és el retorn de Cillessen, però serà Jaume qui continue com a porter titular. Es mantenen les baixes de Mangala, Paulista, Cheryshev i Soler, que segons Gracia podria “tindre minuts” davant el Reial Betis. A ells, a més, s’afegix la baixa per decisió tècnica de Koba. S’esperen algunes novetats en l’onze titular, on podrien entrar jugadors com Gameiro, Kangin Lee i Musah, que van oferir detalls en el tram final davant la SD Huesca. No obstant això, el marge d’invenció que té Gracia en altres parts del camp, com el centre de la defensa amb solament Guillamón i Diakhaby com a centrals, és mínim.

La Reial Societat, per part seua, recupera al lateral dret Zaldúa, però comptarà amb les absències de Ilarramendi, Zubeldía, Sola i Sangalli. Alguacil també podria alternar en l’onze i donar entrada en la seua alineació titular a noms com Monreal, Barrenetxea o a David Silva, que es va quedar amb les ganes de retornar a València i va elegir, finalment, l’estabilitat institucional de la Reial Societat. El canari es retrobarà amb el club en el qual es va formar, i en el qual es va fer un nom en el futbol que li va servir per a marxar-se al Manchester City, on ha fet història. Ho farà, no obstant això, davant un irreconeixible conjunt valencianista, que es mostra més preocupat per sobreviure que per viure, i que troba en la resignació de Javi Gracia el millor reflex del seu destí més imminent.