ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

PRÈVIA: El partit dels entrenadors descontents

Per Miguel Fernández · 03 Octubre, 2020

Javi Gracia i Manuel Pellegrini, més enllà de compartir l’honor de dirigir a dos clubs amb solera, tenen en comú el descontentament que vist a aquells que senten que les expectatives promeses no s’han complit. Ni tampoc han estat prop de fer-ho. Totes les rodes de premsa de Gràcia com a entrenador del València CF s’han convertit en dards elegants al desastrós mercat de fitxatges del club, que continua regalant jugadors sense oferir-li cap reforç a dos dies de ser clausurat. Pellegrini, encara que sí que pot gaudir d’algunes incorporacions, va manifestar en la seua última compareixença que “esperava una mica més” per part d’un Real Betis que va fer una gran inversió en 2019, amb vendes peró també una inversió de 100 milions en el capítol de fixatges. Hui tots dos aparcaran per un espai de dues hores estes preocupacions per a donar-se cita a Mestalla (21 hores) i tractar de marxar-se a l’aturament de la competició amb tres punts que sàpien a tres fitxatges.

Les dinàmiques més immediates dels dos equips són ben diferents, amb un València CF que arriba de patir sang i suor en la victòria per 0-1 davant la Reial Societat, mentre que el Reial Betis encaixà un contundent 3-0 davant el Getafe CF amb uns primers 45 minuts per a oblidar. No obstant això, la realitat indica que solament un punt els separa en la classificació, i que un resultat positiu en l’inici de curs pot fer-te escalar moltes posicions a dos equips necessitats de bons resultats després d’un últim curs decebedor, on tots dos equips van quedar fora de les competicions europees.

La notícia més positiva per a Javi Gracia és la recuperació de Carlos Soler, cridat a jugar un paper vital en l’engranatge de l’equip. No obstant això, la seua immersió en l’equip serà progressiva, i solament s’espera que puga tindre alguns minuts solts en el dia de hui. Paulista, Mangala i Cheryshev seguixen ausents per lesió. Curiós especialment és el cas del jugador rus, que sí ha entrat en la convocatòria amb la seua selecció

Al possible onze de Javi Gracia residixen dues grans qüestions pendents. Una és l’acompanyant de Kondogbia, on el tècnic navarrés podria triar, de nou, a Daniel Wass, que va tindre una actuació correcta davant la Reial Societat, i donar entrada a Thierry Correia com a lateral dret. L’altra incògnita és la possible tornada a l’onze de Guedes, suplent al Reale Arena i desconvocat per Portugal, està per veure si serà titular i aprofitarà l’oportunitat per a recuperar les sensacions que el van convertir en el fixatge més costós de la història del club.

El Reial Betis, per part seua, arriba amb algunes absències sensibles en el seu sistema defensiu. Claudio Bravo (lesió), Martín Montoya (protocol per contacte amb un positiu per Covid-19) i Aïssa Mandi (sanció) són les baixes amb les quals compta Pellegrini, a les quals se suma també la de Lainez. No obstant això, recupera a Emerson, absent davant el Getafe CF per l’expulsió patida davant el Reial Madrid. Les grans novetats en l’onze podrien ser dos vells coneguts de la parròquia valencianista: Víctor Ruiz i Joaquín.

València i Betis. Javi Gracia i Manuel Pellegrini. Dos homes que, malgrat la distància que els seus clubs generen als despatxos, il·lusionen i convencen a les seues aficions amb el treball que estan fent en les plantilles. Dos homes decebuts, però ambiciosos. Dos homes dels quals un podria ixir, si cap, una mica més decebut de Mestalla.