ACTUALITAT  

Pilar Bernabé confirma la xifra de morts després de la primera inspecció

Per Blanquinegres · 23 Febrer, 2024

Els bombers que treballen en l’incendi dels dos blocs de vivendes de València busquen dènou persones que estan desaparegudes i a les quals els familiars no han pogut localitzar des que es va declarar el foc, segons ha avançat l’Ajuntament. L’incendi ja deixa deu víctimes mortals, tal com ha informat Pilar Bernabé.

L’Ajuntament decretarà aquest divendres tres dies de dol oficial pel sinistre, segons acaba de concretar Catalá en les seues xarxes socials, després d’haver avançat, minuts abans, davant dels mitjans, que així ho aprovarà la junta de portaveus del consistori.

Totes les persones afectades que han sol·licitat allotjament ja estan reubicades en hotels de la ciutat, segons l’Ajuntament, mentre se succeeixen les mostres de solidaritat per part dels veïns de la zona. De moment, en l’avinguda General Avilés, han reunit a tots els veïns per fer un recompte de les persones que vivien en l’edifici cremat.

Augmenta la xifra de víctimes

La delegada de Govern, Pilar Bernabé, acaba de confirmar que els equips d’inspecció han localitzat ja deu cossos a l’interior de les dues torres calcinades.

“Ha finalitzat la primera inspecció ocular i podem confirmar que la policia científica han trobat deu cossos”

Pilar Bernabé confirma també que el jugat que investiga l’ocorregut ha decretat secret de sumari per a garantir la correcta investigació i ha aprofitat la seua compareixença per a agrair a tot el servei d’emergències que està treballant en aquesta situació: “Están treballant en un moment molt dur, som solidaris amb el seu treball i la seua humanitat, estem notant la solidaritat de tot el barri de Campanar amb accions anonimas dels veïns i veïnes. El nostre afecte està amb ells”.

Quant a les víctimes mortaltes, la Delegada del Govern ha confirmat que en una primera inspecció les 10 víctimes mortals coincideixen amb les 10 persones que seguien ilocalitzables després de tot el cribratge fet durant tot el dia

De moment, no se sap en quines plantes estaven, està en secret de sumari.

Quant a la possibilitat que hi haja més víctimes, Bernabé opta per la prudència: ” No podem descartar més víctimes, hi haurà més inspeccions”. En este mateix sentit, Bernabé ha insistit que, de moment, no es té cap hipòtesi sobre l’origen de l’incendi