ACTUALITAT  

Peter Lim ha perdut 700 milions de dòlars en l’últim any

Per Joan Marc García · 03 Abril, 2024

Durant l’últim any, s’han produït diverses reunions a Singapur fins on es desplacen Javier SolísInma Ibañez, Layhoon i de vegades, Miguel Ángel Corona. Però a l’última, va ser per a reunir-se amb Kiat Lim, no amb Peter Lim.

Des del club pensen que s’està vivint un procés de relleu generacional pel que fa a la gestió del club, encara que no és més que una nova cortina de fum per a parlar del compromís que té Meriton en el club. 

Ara, la revista de negocis Forbes ha publicat la seua llista anual de les persones més riques del món, col·locant al magnat de Singapur en el lloc 1.694, amb una fortuna actual de 1.900 milions de dòlars, una caiguda de 700 milions respecte a l’any passat. Durant els últims cinc anys, la seua riquesa va oscil·lar entre els 3.000 milions en 2021 i 1,8 bilions en 2020.

En 2014, Lim va adquirir el València CF, però des de llavors, el club ha experimentat una notable reducció tant en el seu acompliment esportiu com en la seua situació econòmica. Malgrat inversions inicials en jugadors, la seua política ha sigut de retallades des de 2019, i el club de Mestalla es troba en un dels pitjors moments de la seua història.

Aquesta política de retallada econòmica té al València en una delicada situació en l’àmbit financer i esportiu. Els avanços en el projecte del ‘Nou Mestalla’ semblen estancar-se encara més, deixant a València en uns llimbs prolongats mentre aspira a convertir-se en una seu per al Mundial 2030. Mentre que en l’àmbit esportiu, el club ha tingut la sort de tindre una gran Acadèmia, i poder fer una temporada tranquila sense patir pel descens, amb una base formada per jugadors criats a Paterna.