ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Peter Lim i Jorge Mendes, investigats per la Fiscalia de delictes econòmics

Per Marc Santiago · 16 Maig, 2023

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit investigar a Peter LimLayHoonAmadeo Salvo i Jorge Mendes per presumptes delictes comptables després d’admetre la demanda realitzada per Miguel Zorío, exdirectiu de l’entitat valencianista, qui va denunciar el passat mes de gener al màxim accionista del club.

En concret, els delictes pels quals se’ls ha imputat han sigut delicte societari per falsedat comptable (pel cas de l’intercanvi entre València CF i FC Barcelona de Cillessen i Neto), delicte de corrupció entre particulars (Jorge Mendes) i delicte contra la Hisenda Pública.

El primer es tracta de l’operació que realitzaren el mercat estiuenc de 2019, on es va realitzar un intercanvi entre ambdós equips, on es van taxar els valors dels porters molt més elevats del seu real, on l’operació va servir per a quadrar els comptes de les dues entitats i evitar tindre pèrdues aquell exercici. Recentment, la Juventus va ser investigada per una pràctica similar, aplegant a reduir-li 15 punts en la classificació lliguera. El segon delicte es basa en les operacions de compravenda de jugadors realitzades per Peter Lim i Jorge Mendes, sobretot les fetes amb el Benfica on està reflectit en la documentació aportada a la borsa de Portugal que hi havia milions d’euros destinats a comissions.

A més, la fiscalia investigarà el perjudici que es va produir al València CF i a la Fundació del club en la compra de les accions que va facilitar Amadeo Salvo a Peter Lim. Fiscalia accepta com a indici de delicte el preu pagat per les accions, que suposa una menysvaloració de 67 milions d’euros sobre la valoració d’actius efectuada en aquells moments per la pròpia LFP. També accepta com a indici delictiu que aquesta compra es pot haver finançat amb el sobrepreu posat als jugadors comprats i venuts pel València CF en l’època Lim. En tots aqueixos casos estem parlant d’un possible delicte d’apropiació indeguda i d’administració deslleial.

El fiscal tindrà 6 mesos per a investigar el cas, on es podrà instar a declarar i a demanar més proves per a veure si els implicats hauran de declarar en un judici.