Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

Perd el València CF i perd el futbol a Cadis

Per Jorge Olmos · 04 Abril, 2021

El València va perdre tres punts a Cadis (2-1) en un partit en el qual va ser millor i va merèixer guanyar. Però no va ser l’únic que va perdre. El futbol també va perdre quan després d’un suposat insult racista de Cala a Diakhaby, el València es va retirar del camp acompanyant al francés. Una retirada que hauria d’haver sigut permanent i no haver tornat al terreny de joc minuts després sense Diakhaby i amb Cala. Una autèntica vergonya.

El partit va arrancar amb el València jugant a camp contrari i aplegant amb facilitat a la porta de Ledesma. Fins a 6 córners va traure el conjunt valencià als primers 10 minuts de partit. A més, a punt va estar de sorprendre Wass amb dos llançaments des de fora de l’àrea que va rebutjar Ledesma.

No obstant això, en la primera aproximació dels locals i després d’un malentés entre Paulista i Jaume Doménech, Cala es va avançar i va fer el primer del partit. A pesar del colp, el València va seguir insistint i al cap de pocs minuts, una gran assistència de Guedes va ser culminada per Gameiro per a establir l’empat.

I al minut 30, el futbol va passar a un segon pla quan Diakhaby, després d’un suposat insult racista de Cala, se’n va anar del partit i tots els jugadors del València el seguiren. El partit es va parar i els dos equips es retiraren del terreny de joc.

Però minuts després, incomprensiblement, el partit es va reprendre sense Diakhaby, substituït, i amb Cala. El món al revés. Suposadament, en cas de no haver tornat i al no haver proves, la lliga li haguera donat el partit per perdut al València. Una vergonya que un club com el València acceptara tornar al camp sense el central francés. Aquest club deu estar per damunt de tres miserables punts després d’un assumpte tan delicat com aquest.

A partir del lamentable succés, el partit no va ser el mateix. I va ser el de menys. Els dos equips jugaren un partit que mai s’havia d’haver représ. El València ho va intentar i va tindre bones ocasions per a emportar-se els tres punts, però no va ser capaç de batre a Ledesma.

I per si no fóra poc, a l’últim minut el Cadis, que no havia llançat a porta des del gol, va marcar el segon en un remat de cap de Marcos Mauro. Resultat injust pel mostrat sobre la gespa.

Finalment, derrota a Cadis en un partit que passarà a la història per haver-se retirar del camp després d’un possible insult racista i que no s’haguera hagut de reprendre en cap moment. Perd el València i perd el futbol.