+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Orban salva sobre la campana (1-1)

Per Blanquinegres · 23 Agost, 2014

Esta nit  ha tocat la versió d’un València de dos cares. A la fi de la primer part rebia el primer colp, gol de Aleix, malgrat la gran actuació. A la segona part tocava la rematada, expulsió de De Paul, quan nomes portava uns minuts al camp, però Lucas Orban acudia per a salvar un punt per començar sumant.

La Lliga tornava, just quan el València pretén agafar el camí de retorn. Justament, retornava a un escenari ple d’obscurs per als valencianistes, on els somnis s’esfumaren. Per obrir la 14-15, Sevilla-València al Sánchez Pizjuán.

Als primers 45 minuts, els xics de Nuno mostraven la millors de les actuacions fins al moments. Arrancava xiulits de la grada de Nervión. El València condicionava fins a punts de, joc grotesc el partit dels de Emery. Del curtcircuit provocat per els blanquinegres naixien les ocasions que van ser errades per Piatti. La primera de l’argentí (minut 7) xocava per dos voltes en la fusta de la meta defensada per Beto. La segona la provocava fruit de la intensitat del valencianistes, provocant l’errada de Barbosa, substituït per Beto, lesionat.

La presència sevillana es limitava a col·locar balons aeris cap al colombià, Bacca. Però en una d’eixes que tastava el Sevilla va eixir el premi gros. Amb un Sevilla a la vora del col·lapse, Aleix Vidal donava la glopada d’aire fresc just quan es feia el camí als vestidors. Minut 44, baló a la profunditat i Vidal, en dos voltes col·locava al fons de la xarxa l’1-0. Cruel final per als xe.

La retornada al verd deixava vore que el colp patit a la fi de la primera part era massa per al grup de Nuno. Les tornes es canviaven de bàndol. Nuno va voler atorgar un permís de dubte al seu grup però amb el pas del minuts la reacció no va arribar i el ball a la banqueta va entrar a escena. Sense molt d’èxit. Mentres, el conjunt de Nervión era ara el que més còmode es trobava al camp.

No hi va haver revolució fins quan l’àrbitre va expulsar a, un recent incorporat, de Paul. Un minut va durar l’argentí. Amb l’1-0 i un home menys s’albirava un panorama difícil de solucionar. Però amb el pas dels minuts els de Mestalla començaren a tornar a agafar el pols al partit, qüestió que de forma difícil d’entendre s’havia perdut.

Finalment, els valencianistes treien petroli d’una treta de cantó estratègica entre Parejo i Rodrigo. Minut 88, Orban, incorporat des de la banqueta i amb el pit, a la mateixa línia de gol posava l’empat a un. Al remat, empat que permet treballar de cara a la pròxima setmana en sensacions de calma, ja que es comença sumant i cautela per l’oportunitat amarrada esta nit a Sevilla.