ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Oliver i Benji es va inspirar al València C.F d’aquesta manera

Per Alex Alfaro · 15 Març, 2023

Des que es va estrenar en els anys 90, Oliver i Benji ha marcat a diverses generacions. Amb motiu del Mundial de Corea i el Japó, els asiàtics van continuar la sèrie amb un Oliver Atom que havia aconseguit arribar fins a Espanya per a competir al Catalunya, club amb clares similituds al FC Barcelona. Ja en la península, el davanter japonés es troba amb un rival que competeix de tu a tu pel campionat de lliga: l’FC San José. Malgrat que per temes legals no podia dir-se València CF. És fàcil veure les similituds amb l’equip blanc-i-negre.

El nom de l’equip, FC San José és una referència a les Falles i tant l’equipament com l’escut mostren els colors valencianistes. Una samarreta que recorda als últims anys dels noranta, gràcies als seus detalls en taronja i EIXE coll tan característic. Els japonesos es van fixar en un davanter jove i que va arribar al València CF amb la difícil tasca de substituir al Piojo López: John Carew. El noruec, encara que no va rendir a un nivell tan alt com s’esperava, va demostrar ser pur carisma i tindre habilitats per a la pantalla gran, actualment treballa com a actor. En Oliver i Benji va ser transformat en Santana, el principal rival dels catalans i d’Oliver Atom, que amb les seues filigranes aconseguia batre una vegada i una altra al Catalunya.

La sèrie va ser ideada en 1978 i el seu creador, Takahasi, es va fixar en Mario Alberto Kempes per a crear a Oliver Atom. No és d’estranyar tenint en compte que eixe any va ser un dels millors futbolistes del món i l’estrela de l’Argentina en el Mundial, on va marcar dos punts en la final. “Em vaig assabentar que el creador de Supercampeones va dir que Oliver Atom estava inspirat en el meu”, va explicar el mite valencianista en els micròfons del programa Una Casa con 10 Chinos de Ràdio Vorterix 92.1. on va presentar la seua autobiografia.

Toichi Takahashi, creador de la sèrie Oliver i Benji, ha anunciat que la sèrie ja té un final decidit i que podria estar inspirada en el Mundial de Qatar de 2022 però amb un final alternatiu ja que l’Argentina es va proclamar com a campió. A més el propietari de la sèrie vol donar la volta al món en el futbol japonés i generar una revolució.