ACADÈMIA GLOVAL  ACTUALITAT  FEMENÍ  

OFICIAL: La RFEF salva al Mestalla i al VCF Femení

Per Josep Prats · 06 Maig, 2020

La Liga Iberdrola, la Segona Divisió B, la Tercera i les altres categories no professionals han sigut finalitzades. La RFEF ha anunciat que se suspén totes estes categories. Al emetre’s esta decisió, el VCF ha eixit ben parat de la resolució. El Mestalla i el VCF Femení, dos equips en llocs de descens, continuaran una temporada més en les seues respectives categories. A la Liga Iberdrola, el FC Barcelona serà campió de lliga, Atlètic de Madrid aniria a Champions juntament amb el conjunt blaugrana i VCF i Espanyol quedarien salvats.

Hi haurà canvis al grup del Mestalla

Per a la temporada que ve, els grups de Segona Divisió B es redissenyaran. Enguany, els títols es resoldran en els denominats ‘play-off exprés’. No hi haurà descensos, per tant, el conjunt entrenat per Chema Sanz jugarà a la categoria de bronze la pròxima temporada.

Al VCF Femení li ocorrerà una cosa similar. La decisió de la RFEF ha fet que les xiques de José Bargués disputen la màxima competició nacional l’any que ve.

El comunicat que salva per partida doble al VCF

La RFEF ha fet oficial la seua decisió en el següent comunicat:

“La Comissió de Presidents Territorials, reunits sota la presidència de Luís Rubiales, ha decidit per unanimitat traslladar a la Junta Directiva i a la Comissió Delegada la següent proposta per a la resolució de les competicions no professionals atenent al comunicat en la matèria, tant pel Ministeri de Sanitat com el CSD”.

“La proposta estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del CSD”.

“Esta Comissió ha proposat els òrgans competents de la RFEF la finalització de les lligues regulars de les distintes competicions federatives sense descensos”.

“Respecte a aquelles competicions en les quals la normativa preveu una fase final o play-off, es disputarà eixa fase en format exprés, llevant en categories juvenils on es donarà per acabada la temporada i es practicaran els ascensos”.

“Tots estos encontres es realitzaran sense afluència del públic per tal de complir les obligades normes que les nostres administracions han decidit implantar per les extraordinàries circumstàncies en les quals ens trobem”.

“En relació amb les hores dels partits, s’acordaran conjuntament amb les Federacions territorials, amb l’objectiu que es garantisca la salut de tots els participants”.

“D’altra banda, en aquelles competicions en les quals no hi haja fase final, la posició de cada equip en la classificació determinarà el campió i els llocs d’ascens o, si és procedent, de participació per a les competicions europees”.