ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

OFICIAL: El València és l’equip que més diners perd en l’exercici 21/22

Per Alex Alfaro · 15 Desembre, 2022

El València es col·loca a la cua i en l’última posició a nivell econòmic dels clubs de La Lliga en l’últim exercici. Dilluns passat, el Vila-real va fer oficial els resultats de l’exercici amb 0,7 milions de pèrdues, sent l’últim equip en presentar els comptes als seus accionistes. D’esta manera, es confirmar que el València és l’equip, comptant l’FC Barcelona i el Reial Madrid, que més pèrdues ha obtingut en l’exercici 21/22. La realitat és que tots els clubs es troben patint de manera categòrica els enormes efectes de la pandèmia. El futbol europeu està en crisi de manera global, això és una realitat. Però hi ha formes i maneres de gestionar este tipus de situació. La realitat és que entre l’Athletic, Madrid, Barcelona, Betis, Reial Societat, Vila-real, Atlètic de Madrid, Osasuna i València C.F, els únics dos equips que presenten un balanç positiu al llarg d’esta última temporada són els dos grans: Madrid i Barcelona.

Els resultats de cada equip en l’exercici 21/22

  • Athletic Club: –10,6
  • Sevilla: -24,8
  • Betis: –38,3
  • Reial Societat: –4,3
  • Villarreal: -0,7
  • Osasuna: -1,05
  • Valencia C.F –45,8
  • Reial Madrid: +13
  • Barcelona: +98

No obstant això, no són números aïllats i sense context fruit de la successió de temporades sense entrar a Europa, sinó que el València és l’equip que més diners ha perdut en les últimes huit temporades (des que Peter Lim és màxim accionista). És més, únicament dos equips més (Betis i Atlètic de Madrid) donen números rojos.

Infografia Blanquinegres

Lay Hoon va definir els comptes del València C.F com una situació de fallida: “Els nostres comptes són pràcticament una fallida i hem d’intentar valorar els nostres actius, però el club no tanca perquè Meriton continua donant el seu suport financer”. D’altra banda, la presidenta del València no obstant això explica que la majoria d’eixos 180 milions de pèrdues són producte de les gestions anteriors: Més de la meitat d’eixes pèrdues es deuen a assumptes anteriors a la nostra arribada, no tenen res a veure amb la nostra gestió. 7M pels costos de demolició que no havien sigut proveïts; 25M de pèrdues per la no execució de Porxinos, que esta gestió no va tindre res a veure; i les regularitzacions d’altres actius; que en total sumen 95M que no tenen res a veure amb esta directiva.”

En definitiva, mentre que per a la resta de clubs el COVID ha suposat una pedra en el camí, per al València ha sigut un mur que ha destapat el mal treball que s’havia dut a terme en anys anteriors.