+  PRIMER EQUIP  

Nuno a ritme de Djukic i Pellegrino

Per Blanquinegres · 27 Octubre, 2015

La temporada actual del VCF no té res a vore amb la que Nuno i el seu grup van protagonitzar la temporada passada, on fins i tot es va abastar el liderat de la Lliga en les primeres jornades de Lliga. També, recordar que a cada setmana el VCF de la campanya passada anava batent records jornada darrere jornada. Ara després de 9 jornades i d’haver-se jugat 27 punts, el VCF només suma 12 punts, una xifra de puntuació que es troba baix del 50% dels punts disputats. En canvi la temporada passada els de Mestalla a estes alçades sumava 8 punts més, o siga 20 punts situant-se 4rt en la classificació a 2 punts del líder. Inevitablement, una pel·lícula molt diferent a l’actual.

Les alarmes s’han encès ja quan comprovant altres dinàmiques de temporades passades els números que presenta Nuno en esta segona temporada inciten a pensar en temporades no tant llunyanes com son les de Mauricio Pellegrino i Miroslav Djukic. Estos mateixos entrenadors a les mateixes alçades de temporada (9 jornades) sumaven 11 i 13 punts respectivament, Nuno per tant es situa entre ambdós tècnics. En quant a posicions, les similituds son també prou aproximades; 11à i 8à posició respecte la 9a d’a hores d’ara.

No se sap quin serà el final de Nuno, ni molt menys, perquè damunt de tot el context en tots els apartats, tant social com esportius de vestidor, son prou diferents respecte les temporades que mencionaven, però recordades estes dinàmiques no tant passades, tant Pellegrino com Djukic acabaren sent cessats passades les setmanes. Cap dels dos acabaren menjant-se els torrons dins la banqueta blanquinegra.

Pellegrino fou cessat després d’una debacle davant la Reial Societat i un 2 a 5 en l’Estadi de Mestalla. En aquella nit del primer dia de desembre, Mestalla va acabar explotant demanant el cap de l’ex president Manuel Llorente. Aquell VCF de la 12/13 després de 14 jornades sumava 18 punts i caminava per terra de ningú a la 12a plaça. El cas del serbi, de Miroslav Djukic, una temporada més tard, tampoc va ser molt diferent a la del seu homòleg argentí. A dia 15 de desembre el VCF de Djukic queia per un contundent 3 a 0 al Vicente Calderón. Amb 20 punts i a la novena posició el Consell d’Administració va decidir prescindir dels servicis del tècnic, ex jugador del Club blanquinegre.

D’alguna forma, més tard o més prompte, Nuno està vivint la tensió que tota persona que es fa càrrec de la direcció tècnica del València CF acaba pagant. Forma part de la història d’eixa banqueta que tant de prestigi dona i que per tant porta l’extra de la critica dura de la grada de Mestalla. Per això, Nuno no serà ni el primer ni l’últim en passar per l’opinió acida de l’afició valencianista.

 

J.9– 27/Octubre/2012 Reial Betis 1-0 VCF (Pellegrino) | Posició: 11 amb 11 punts

J.9– 19/Octubre/2013 VCF 1-2 Real Sociedad (Djukic) | Posició: 8 amb 13 punts

J.9– 25/Octubre/2015 ATM 2-1 VCF (Nuno) | Posició: 9 amb 12 punts

 

Acomiadats:

Pellegrino: J.14 VCF 2-5 Real Sociedad | 1/desembre/2012 | Posició: 12 amb 18 punts

Djukic: J.16 ATM 3-0 VCF | 15/desembre/2013 | Posició: 9 amb 20 punts