ACTUALITAT  

Nikola Kalinic, el jugador total

Per Fermín Rodríguez · 26 Agost, 2020

Nikola Kalinic arriba a València com un dels fitxatges estrella del bàsquet europeu després de cinc temporades on ha sigut un jugador clau al Fenerbache turc.

L’aler serbi de 28 anys i 2,02 metres d’altura aterrisc a la capital del Túria lliure, en substitució d’Alberto Abalde i amb una gran confiança depositada per part de l’entitat taronja i de l’afició.

I és que el de Subotica és d’eixos jugadors que tot entrenador vol per al seu equip, sinó que li ho pregunten al gran Celko Obradovic, que des que el va fitxar en 2015 procedent de l’Estrel.la Roja el va convertir en un dels capitans generals d’un equip campió d’Eurolliga en 2017.

Es tracta d’un jugador aguerrit, encarregat d’emparellar-se amb els homes més talentosos del continent per la seua gran capacitat defensiva i que imprimeix un ritme molt alt al joc durant tot el partit.

A més, com el mateix Kalinic afirmava fa uns dies, comptarà amb un rol més decisiu en atac que el que ha tingut els últims anys, amb certa llibertat per a córrer la pista.

Per si no n’hi hagués prou, ha sigut internacional amb Sèrbia, amb la qual es va quedar a les portes de guanyar tant el Mundial de 2014 com els Jocs Olímpics de 2016, perdent ambdues vegades amb la totpoderosa selecció americana.

En definitiva, un jugador de talla mundial, que ja es troba a les ordres de Jaume Ponsarnau i que de segur serà una peça fonamental en el transcurs d’una temporada que esperem que estiga plena d’èxits.