+  PRIMER EQUIP  

Mustafi i Otamendi formen una de les parelles de centrals més joves d’Europa

Per Pere Alapont · 20 Novembre, 2014

Si el València es va reforçar bé en una posició en el caòtic passat mercat d’estiu, eixa va ser la defensa. En una frase pot resumir-se la bona gestió del club pel que fa a transaccions per a eixa zona del camp. Amb els diners d’un lateral reconvertit a central de 30 anys, l’equip va fitxar un central de 22 de la selecció campiona del món i altre de 26 de la subcampiona.

Més satisfactòries són aquestes dades quan es comparen rendiment i edat d’aquests jugadors amb les mateixes variables dels altres grans equips d’Espanya i Europa. Si els dos centrals titulars del València sumen el total de 48 anys, els del Barcelona, Mathieu (30)  i Piqué (27)/Bartra (23), sumen 57/53. La parella del Reial Madrid, Ramos (28) i Pepe (31), suma 59. Ni combinant un d’aquests dos amb Varane es baixaria la mitjana del València. Godín i Miranda, de l’Atlètic de Madrid, també 57 entre els dos.

Si ens fixem en els últims campions de les grans lligues europees, la cosa segueix pel mateix camí. El Manchester City compta amb Sagna (31), Demichelis (33) i Kompany (28), jugadors que superen en veterania a la parella de defensors valencianista. I, curiosament, les parelles de centrals que solen alinear Bayern de Munich, Juventus i PSG sumen la mateixa edat. Dante-Boateng, Chiellini-Bonucci i David Luiz-Thiago Silva arrepleguen un total de 56 anys.