ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Mosquera torna a canviar de selecció i no anirà amb Colòmbia, de moment

Per Alex Alfaro · 15 Març, 2023

Cristhian Mosquera, defensa central de 18 anys que ja ha debutat amb el primer equip del València, ha tardat quatre dies a rebutjar la cridada de Colòmbia. Nascut a Alacant, de pares colombians, el jugador blanc-i-negre va ser convocat el 10 de març pel seleccionador sub 20 de la Tricolor per a una gira de partits a Espanya la setmana passada.

 

I aquest 14 de març, la Federació Colombiana de Futbol ha indicat que “no participarà de la convocatòria disposada pel director tècnic Héctor Cárdenas”, sense major explicació. De fet, no reemplaça al futbolista, sinó que manté la llista amb 23 integrants –que ja han iniciat la concentració a Bogotà- per a mesurar-se a Gal·les (23 de març), Suècia (26 de març) i l’equip Sub 21 del Real Murcia (28 de març).

Aquest canvi de postura és degut a dos aspectes importants. El primer és que es requerien uns tràmits burocràtics amb la FIFA que no estarien disponibles a temps per a poder jugar amb Colòmbia en les pròximes dates. El segon és que segons la normativa FIFA i l’article 9 de la normativa de canvi de Federació, el futbolista ha de presentar documentació que expose que no ha disputat cap partit oficial amb una altra selecció nacional prèvia. En el cas de Mosquera, ha disputat prop d’una vintena de partits dels quals dos han sigut oficials en el classificatori per a l’Europeu sub19.