ACADÈMIA GLOVAL  ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Mosquera, l’alumne avançat de Gattuso

Per Jorge Olmos · 18 Juliol, 2022

Gattuso treballa a Saint Gallen amb el context econòmic i esportiu habitual de les últimes temporades al València de Meriton. Fitxatges amb comptagotes, renovacions en l’aire i eixa olor de venda que sempre envolta als millors jugadors de la plantilla. Guedes, Soler, Gayà i Cillessen segueixen treballant a ritme normal amb la resta dels seus companys.

Històricament, les situacions de crisi financera i esportiva sempre han sigut sinònim d’oportunitats per a joves jugadors de l’Acadèmia, que busquen la seua oportunitat de consolidar-se a l’equip. Així, a part de Jesús Vázquez, qui ja és un jugador “consolidat” dins de la primera plantilla, Mosquera, Yellu, Fran Pérez,  Rubo Iranzo i Facu tracten de convencer a Gattuso a terres Suïsses.

Dels 5 jugadors que han anat a la concentració, els que més estan comptant per a l’italià són Mosquera i Yellu, que estan en dinàmica completa de primer equip, mentre que Face, Rubo i Fran Pérez alternen treball amb el grup i exercicis en específic quan es fan partits d’onze contra onze i roten els jugadors.

Mosquera, alumne avançat

D’entre ells, el jugador que més està destacant en aquesta primera setmana d’stage és el colombià Mosquera. El central està treballant a gran nivell en les dobles sessions i ha sigut habitual veure’l compartir centre de la defensa amb Paulista. A més, estava per davant de Diakhaby en les proves d’ahir a la vesprada en un onze aparentment titular per a enfrontar-se al Borussia Dortmund.

Mosquera és el jugador de l’Acadèmia que més fet està físicament parlant. Es tracta d’un central dret amb bona eixida de baló, bona col·locació al camp i molt ràpid. I açò, dins del sistema de joc que vol utilitzar Gattuso és fonamental, ja que vol que l’equip pressione molt amunt i tindre un central capaç de corregir en espais oberts i recuperar metres cap a l’esquena és fonamental.

El colombià ha sigut un dels que millors accions ha deixat i que més felicitacions ha rebut als primers entrenaments. Anticipacions, cobertures, i tallades de pilotes a l’espai són la seua carta de presentació i un dels aspectes positius de la pretemporada.

No obstant això, encara és molt jove, li falta rodatge i en un València normal encara tindria el seu procés de maduració per davant, però açò és el València de Meriton i les coses són de tot menys normals. Hui tindrà la seua primera prova de nivell davant un Borussia Dortmund que compta amb atacants de gran nivell com HallerAdeyemi o Mallen. Tot un repte per a l’alumne avançat de l’Acadèmia que vol aconseguir la titularitat.