ACTUALITAT  

Un treballador del València denuncia conductes i activitats gravíssimes de l’entitat

Per Alejandro Fernandez · 21 Febrer, 2023

Este matí Marea Valencianista, plataforma liderada per Miguel Zorío, feia públic una carta enviada de manera anònima per un treballador del club, en el qual denuncia la situació que viuen els empleats des de l’arribada en 2014 de Peter Lim, i fins i tot, com indica en la carta, des d’abans de la compra del club.

En la carta assegura el treballador que Peter Lim i els seus homes van poder analitzar els comptes del club abans de la compra. També manifesta que el València ha pagat molts diners per la marxa d’Anil Murthy i Gennaro Gattuso, malgrat la suposada dimissió, i que l’entitat li ha pagat una casa de luxe a Lay Hoon en l’edifici on viu l’empresari més ric de València, mentre els jugadors no cobren.

El treballador també recalca que LaLiga haja relaxat el control financer en algunes de les operacions sospitoses del club. El València ha eixit a desmentir totes les acusacions realitzades per aquest treballador de l’entitat i consideren que són acusacions greus i falses.

Esta és la carta que ha fet pública Miguel Zorío aquest matí:

Estimat Miguel, Ex Vicepresident del València CF SAD:

Et seguisc des que vas començar a denunciar la gestió de Peter Lim, i encara que ens coneixem, la por i temor a perdre el lloc de treball, ha fet que mai haja fet el pas.

La setmana passada vas anunciar que posaves en marxa una bústia de denúncies anònimes per a traslladar-les a fiscalia anticorrupció, i llavors vaig començar a reflexionar sobre la meua responsabilitat com a valencianista, i després de l’enèsima derrota de l’equip ahir a Getafe, em vaig decidir a escriure aquesta carta de denúncia anònima del que estem vivint en el club des que Amadeo Salvo va accedir a la Presidència del València CF.

Per començar pel principi, la qual cosa jo vaig viure del procés de venda va ser una autèntica mentida. Amadeo Salvo va permetre que la gent de Peter Lim entrarà en el club a analitzar els comptes del València CF molt abans d’adjudicar a Meriton. La venda de les accions del club, i això els responsables del departament financer del València CF ho saben i ho hauran de corroborar si la fiscalia els pregunta.

A més, ja en eixe moment, com el teu has denunciat en fiscalia, Amadeo Salvo va deixar que Jorge Mendes exercira de director esportiu del club, fitxant jugadors del Benfica amb preus molt per damunt del valor real, cobrant comissions no sols del club venedor sinó també del club comprador. De tot això també va quedar constància en el departament esportiu i en el departament financer del València, els responsables del qual van rebre ordres directes de la gent de Meriton per a fer les operacions. Amadeo Salvo estava a les seues ordres: vaig ser testimoni d’una escena en la qual Rufete i ell desconeixien que Negredo estava fitxant pel club. L’operació la portava directament Jorge Mendes i Peter Lim. És curiós com en els grans fitxatges i vendes de Peter Lim sempre apareixia l’empresari, sense tindre cap càrrec en la SAD.

Durant aquests anys hem viscut una situació semblant a la de l’escàndol Negreira en l’FC Barcelona. El compliance del club, del qual en part ha sigut responsable l’actual director corporatiu, no ha sigut capaç de detectar els pagaments que des del club s’ha fet a empreses radicades en paradisos fiscals ni tampoc ha sigut capaç de justificar el trànsit amb l’empresa muntada per Peter Lim a Singapur a nom del València CF. Però el més al·lucinant és que mentre les normes internes de la SAD prohibien remunerar als consellers o al President o a la Presidenta, el departament financer autoritzava operacions per a costejar els honoraris d’Amadeo Salvo, Layhoon Chan o Anil Murthy ací o fora d’Espanya.

És molt significatiu com des de 2014 ha pujat el sou dels responsables del departament financer del club, i de manera simultània l’LFP ha relaxat els controls sobre operacions com la de l’intercanvi de porters amb l’FC Barcelona, dissenyada per la responsable del departament juntament amb la lliga i el departament esportiu del club. Tot perquè Peter Lim no haguera de posar més diners eixe any al València CF. Una operació idèntica a la de la Juventus amb Pjanic i Arthur.

Seria molt important que fiscalia demanara al club el 347 d’aquests anys, i investigara les empreses foranes a les quals ha anat a per a gran part de la partida de treballs per serveis exteriors. També seria interessant aclarar els gastos reals del nou estadi, amb les factures incorporades a eixa partida. Però la llista seria interminable: el club paga la nova casa de luxe de Layhoon en l’edifici on viu l’empresari més ric de València i segurament d’Espanya, fem transferències mensuals a comptes radicats a Singapur; es diu que Gattuso o Murthy van dimitir (i per tant no haurien de cobrar indemnització) i no obstant això, es van cobrant una dinerada.

Des de dins no puc dir-te més ara. El clima de terror i espionatge intern que es viu és horrorós. La gent de Meriton controla les cridades i emails que rebem i enviem, i a vegades tinc la sensació de patir seguiments. Qualsevol veu crítica és eliminada i expulsada del club.

Sort.