ACTUALITAT  

Miguel Zorío ha encarregat a una agència de detectius de Singapur que investigue si el València té una empresa en un paradís fiscal

Per Alejandro Fernandez · 12 Abril, 2023

L’exvicepresident del València, Miguel Zorío, continua en la seua búsqueda personal de conéixer al detall els moviments financers del màxim accionista del club. La seua última acció ha sigut contractar una agència de detectives de Singapur perquè aquests diguen “si Peter Lim i les seues marionetes, havien mentit als accionistes del València CF SAD en la junta de 2017, i posteriorment en 2021. I la resposta és categòrica: SÍ”.

En la pàgina 5 de la memòria consolidada del València CF SAD de l’exercici 16/17 es diu que el València CF és la matriu de l’empresa València CF (Àsia) Pres. Ltd. amb seu en el paradís fiscal de Singapur (segons Oxfam Intermon). Després, en la pàgina 7 de la mateixa es diu que és “fan campanyes de màrqueting, publicitat i altres activitats de suport”, i que “la seua capital social és de 10.000 euros”.  En la pàgina 63 es diu que “el màxim accionista ha pres la decisió de procedir a la liquidació i tancament de la filial València Club de Futbol Àsia Pres. Ltd”. “La junta va votar, i amb els vots dels accionistes majoritaris es va prendre una decisió, que no sols es va incomplir, sinó que a més, es va ocultar.”

“Consultada la pàgina web Open Corporates, la societat segueix viu hui dia. Però per a tindre una certesa completa del presumpte delicte comés pels administradors del València CF SAD, vaig encarregar a una agència de detectives de Singapur un informe que certifica les meues sospites, i no ha pogut ser més concloent. L’empresa continua oberta, i els seus administradors són Kim Koh (el mateix que es va comprometre per videoconferència davant els patrons de la Fundació a acabar l’estadi i que Peter Lim compraria les parcel·les de Mestalla, acabaria amb el deute, etc.) i un tal Wong Heng Teck Andrew, responsable d’una agència immobiliària a Singapur, especialitzada en grans negocis amb la rajola (res a veure amb qüestions de màrqueting i publicitat)”, ha comunicat el mateix Miguel Zorío.

Els investigadors diuen en el seu informe que l’edifici alberga empreses offshore, i que en la direcció en la qual diu el València CF que està la seua filial a Singapur, està tancada permanentment.

També van consultar amb el personal de Pioneer Management Services sobre on s’estava situada l’oficina del València CF, i la resposta va ser que l’oficina tancada que té el cartell, en el qual es demana als visitants que s’informen en l’oficina ocupada per l’empresa Pioneer Management Services i el bufet Low, Yap and Associates no està ocupada, i van reconéixer que València CF Àsia Pres. Ltd. és el seu client corporatiu hui dia.

Miguel Zorío ha enviat i aportat tota la documentació que ha recollit a la Fiscalia Anticorrupció de València perquè investigue tots els moviments realitzats per València CF Àsia Pres. Ltd. i els pagaments que podrien haver realitzat a presidents, accionistes, executius, empreses amigues o agents de jugadors, tant aquesta empresa com el València CF.

L’exvicepresident manifesta que Lay Hoon “hauria d’explicar per què Peter Lim i ella van muntar una empresa del club en un paradís fiscal (Singapur és el tercer paradís fiscal del món segons Oxfam Intermon) i en una oficina especialitzada en companyies off shore: València CF ÀSIA PTE.Ltd. té el domicili social: 4 Shenton Way #28-03 SGX CENTRE II SINGAPORE 068807. El consorci internacional de periodistes dels Papers de Panamà ja va assenyalar en el seu moment, aquest edifici com a seu d’empreses que serveixen per al blanqueig de diners i realitzar operacions opaques de cara al fisc, com per exemple, STIRLING COLEMAN INVESTMENT. Com ja vaig comentar fa temps, el més preocupant és que en la mateixa oficina i edifici mai ha aparegut per cap lloc cap cartell identificatiu de la societat del VALÈNCIA CF ÀSIA. En el directori de l’edifici apareixien en el seu lloc ÀSIA GENESIS ASSET MANAGMENT PTE LTD. o una encara més curiosa, LA RARA MEL CO PRES. LTD. o INTRINITY TECNOLOGIES PRES. LTD.. El preu de lloguer d’una oficina en aqueix edifici és de 20.000 dòlars mes, mentre l’empresa té un capital social de 10.000 euros. Layhoon ha d’explicar com ha remunerat Peter Lim el seu treball a València, a través que empreses ha cobrat, com ha pagat el club, com a paga el seu pis de luxe a València (mentisques els jugadors cobren en cromos del Coyote) i perquè es va muntar l’empresa a Singapur, que moviments econòmics ha tingut, per què es va dir que l’empresa havia sigut tancada i si ha tingut alguna relació amb el circuit off shore muntat per la pròpia Lay Hoon, Peter Lim i Jorge Mendes amb Mint Capital per a moure els diners de Cristiano Ronaldo o possibles pagaments als quals el van ajudar a comprar el club”.