Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Voro:

Vicent Burguete , 04/02/2023

Voro:"La paraula por no existeix al futbol"

ACTUALITAT
Marcelino:

Vicent Burguete , 04/02/2023

Marcelino:"Mai entendre la meua eixida del València"

ACTUALITAT
Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

Alex Alfaro , 29/01/2023

Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

MESTALLA DE DOL: Mor l’autor del monument a l’afició

Per Blanquinegres · 16 Gener, 2023

Mestalla i el valencianisme es troben completament de dol en un dia trist per a la institució. Tal com ha fet oficial en el matí d’este dilluns 16 de gener, ha mort Nassio Bayarri, autor del “Monument a l’afició”.

Però no sols serà recordat pel gest que va tindre amb el València. La figura de Nassio Bayarri es troba en cada racó de la ciutats i ens ha deixat als 90 anys d’edat després d’una tràgica caiguda en el seu domicili als 90 anys d’edat i en 2010 va rebre la Distinció al Mérit Cultural de la Generalitatat.

Entre les seues obres més coneguts destaquen les del poeta de Gandia que presideix l’avinguda Ausiàs March; la creu de terme de l’Avinguda de les Corts Valencianes; el monument a l’afició dedicat al València CF; el bust de Blasco Ibáñez de la plaça dels Porxets; el del pintor Segrelles en la plaça del mateix nom; o el panell ceràmic de la plaça de l’Ajuntament, 19, entre altres; pioner en l’ús de la soldadura de ferro; participant del Grup Parpalló i un dels impulsors del Museu de Vilafamés, ha mort als 90 anys.

Monument a l’afició

Es tracta d’un monument de ferro i acer dedicat l’any 1994 a l’afició valencianista. Es troba just enfront de l’estadi de de Mestalla. Sobre un pedestal de traça horitzontal s’alça un grup de persones que representen a l’afició valencianista. En el pedestal apareixen alguns escuts del València C.F i una inscripció al voltant del mateix que diu: “Monument a l’afició valencianista en el 75 aniversari de la fundació del València *CF any 1919-1994”.

Dol a Paterna

L’Ajuntament de Paterna declararà dia de dol oficial este dilluns i les banderes onejaran a mitja asta en senyal de duel per la mort de l’escultor, qui va nàixer a València al març de 1932 i vivia a Paterna des de fa molts anys.