ACTUALITAT  

Mestalla allotjarà un amistós entre Colòmbia i Iraq el 16 de juny

Per Alejandro Fernandez · 01 Maig, 2023

El València necessita fer caixa pels problemes econòmics existents en l’entitat i per a això ha recorregut a una forma habitual dels clubs de guanyar diners. Mestalla albergarà un partit amistós internacional entre la selecció de Colòmbia i la selecció de l’Iraq. Aquesta cita en l’estadi centenari dels valencianistes tindrà lloc el pròxim 16 de juny.

És una bona forma que tenen els clubs de generar diners per altres parts que no siguen únicament la celebració dels partits del seu equip. Clubs com l’Atlètic de Madrid estan potenciant aquesta via econòmica gràcies al nou estadi, i el Reial Madrid ja té un contracte d’explotació del Santiago Bernabéu per a quan acaben les obres.

El València cedirà les instal·lacions de Mestalla per a la celebració del partit entre Colòmbia i l’Iraq, i a canvi rebrà una xifra econòmica fixa més un percentatge extra dels diners recaptats en taquilles.

L’entitat valencianista, preveu una gran quantitat d’aficionats en aquest partit, ja que s’estima que hi ha més de mig milió de colombians a Espanya. És un amistós entre dues seleccions que no van ser a l’últim mundial, però que s’espera un gran creixement en les dues de cara al futur.

Aquesta manera de generar diners és la que està buscant el València i que espera continuar en el futur més pròxim. La construcció del Nou Mestalla ajudaria en aquest pla estratègic financer per les noves instal·lacions i per la gran cobertura internacional, simulant a l’Atlètic de Madrid, que ingressa 20 milions d’euros, aproximadament, per la cessió del seu estadi per a la celebració d’aquests esdeveniments.