ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Mateu Lahoz: “Gil Manzano va fer un gran partit”

Per Alex Alfaro · 04 Març, 2024

El València-Reial Madrid, que va acabar 2-2 després d’un intens duel, va viure una tremenda polèmica en finalitzar la trobada. De fet, això va ser el que va deslligar la discussió: el moment en el qual Gil Manzano va decidir decretar el final. Perquè el col·legiat va assenyalar el terme del xoc durant una jugada en la qual el Reial Madrid atacava. Després d’un córner i el seu posterior rebuig, Brahim, en la banda dreta, tenia l’esfèric i va manar un centre a l’àrea, que va acabar amb una rematada de Bellingham. La pilota va entrar en la porteria, una acció que hauria significat el 2-3 i la victòria de l’equip madridista. No obstant això, el col·legiat va defensar que havia xiulat just abans.

Iturralde González, analista arbitral de SER i AS, és clar sobre on va estar l’error del col·legiat: “És una de les jugades pitjors gestionades en un camp de futbol. Decreta set minuts, però succeeix la jugada del penal que ha de revisar en el VAR (una acció sobre Hugo Duro). Per això, decideix donar un minut més. I hi ha un córner, però eixe servei de cantonada no és en el 97:58, per la qual cosa no havia d’haver deixat traure-lo, perquè és ja en el 98:13, i ací comença el caos de la jugada. Eixe córner no s’havia d’haver tret mai”.

La valoració de Mateu Lahoz

Mateu Lahoz ha valorat l’actuació de Gil Manzano el passat dissabte i ha firmat que l’àrbitr “obeeix al CTA advertint que “és l’última jugada. Àrbitres porten temps advertint de la dificultat de situacions aixina”. Més ennllà de l’última jugada del partit, el comentarista de la Cadena COPE va valorar positivament el global de l’actuació arbitral: “Llevant la gestió dels minuts finals, Gil Manzano va fer un gran partit”