Sin categoría  

Mateu Alemany: “No entenc per què he de deixar el València CF”

Per Blanquinegres · 12 Novembre, 2019

Després que el passat dijous 7 de novembre el València CF decidira destituir a Mateu Alemany del càrrec de director general del club, el balear encara no havia donat la seua versió dels fets. L’hotel The Westin Valencia ha servit perquè el Alemany desvele les incògnites sobre la desvinculació definitiva amb el club de Mestalla.

Mateu Alemany ha confirmat que s’allunyarà del focus mediàtic per un gran temps sense donar cap pista sobre el seu futur. Alemany ha reiterat diverses vegades que guarda gran estima i record al club valencianista i que no li tanca la porta a tornar en un futur, com també va declarar Marcelino quan es va acomiadar. Tanmateix, també ha subratllat que està molt agraït a la confiança que va depositar Peter Lim en ell quan va aplegar.

“Deixe oberta la porta a tornar en un futur al València CF”

L’exdirector general del club s’ha mostrat molt trist d’abandonar el València, perquè, segons ell, “les coses anaven molt bé”. L’única explicació que troba és que es volen fer les coses d’altra manera i per això, busquen directius d’un altre perfil amb què ell no quadra.

Durant la passada visita de Mateu Alemany va realitzar a Singapur per reunir-se amb Peter Lim, el mallorquí ha declarat que no es varen abordar els motius pels quals va ser acomiadat. Segons declara Alemany, ell es basa per explicar el motiu del seu acomiadament en unes declaracions d’Anil Murthy a una televisió que deien que l’exdirector general ja no encaixava en el nou projecte.

L’assumpte de la Copa del Rei també ha sortit a escena, Mateua Alemany ha afirmat que el gran objectiu del club era classificar-se per a la Lliga de Campions, i per tant era impossible presentar un onze tipus cada partit. Eixirien a competir la Copa del Rei però deixant que els jugadors menys habituals tingueren més minuts.

De fet, segons afirma Alemany, “el partit d’anada a Getafe es juga amb rotacions, però en la tornada, el vestuari estava motivat i volia passar l’eliminatòria, i per tant, Marcelino i jo volíem respectar la voluntat d’un vestuari conjurat”. “Estic convençut que aquella victòria ens va donar la classificació a Champions, si tornara cap enrere, estic convençut que tornaríem a fer la mateixa decisió”.

“La victòria davant el Getafe ens va donar la classificació a Champions”

Sobre les declaracions d’Anil Murthy dient que ara es vol apostar per la pedrera, el balear s’ha defés afirmant que: “La pedrera no és un projecte, sinó un mitjà que ajuda el projecte per aconseguir els objectius. Kang In Lee i Ferran Torres, quan jo vaig aplegar, tenien unes clàusules accessibles per a qualsevol equip, Marcelino va decidir pujar-los i donar-los dorsal del primer equip. Ara, les dates diuen que l’any passat foren dels que més jugaren amb la seua edat en Europa. Pablo Longoria també va jugar un paper fonamental protegint la cantera, amb el seu gran coneixement, va incorporar jugadors amb gran projecció. I tot açò suma per fer un gran projecte com tenien”.

“La pedrera no és un projecte, sinó un mitjà que ajuda el projecte per aconseguir els objectius”

Sobre l’acomiadament de Marcelino durant la temporada passada, Alemany ha declarat que era conscient que hi va haver moltes converses i opinions al voltant, però la decisió final sempre recau en Peter i si va seguir era perquè ell així ho volia.

Mateu Alemany ha deixat clar que “no entenc per què he de deixar el València CF. Lamente moltíssim deixar el club, busque explicacions i no sóc capaç de trobar-les, intente trobar-la d’acord amb una declaració pública del president. Vaig comentar amb Marcelino en estiu que el club està en el moment perfecte per fer un salt de qualitat. Hem estat prudents econòmicament, i junt amb les classificacions per a la Lliga de Campions, estàvem fent les coses molt bé per marcar diferències amb la resta d’equips.

“Lamente moltíssim deixar el club, busque explicacions i no sóc capaç de trobar-les”