ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Maria José Català: “Quan algo afecta al Reial Madrid es maximitza”

Per Alex Alfaro · 24 Maig, 2023

Maria José Català, candidata a l’alcaldia de la ciutat de València per part del Partit Popular, no ha dubtat en referir-se a la polèmica de la setmana sobre Vinicius. Sense anar més lluny, ha explicat que “quan algo afecta al Madrid es maximitza de manera tremenda i això ho sabem, vivim i patim els valencianistes. Per descomptat crec que cal evitar qualsevol conducta racista en qualsevol instal·lació esportiva i qualsevol lloc públic”

En una entrevista per a la Cadena SER també ha aplaudit la decisió del València C.F amb els comportaments racistes que s’han dut a terme a Mestalla: “Em sembla molt bé la decisió del València CF, ser contundent, que no puguen tornar a accedir al camp i un retret legal”

També ha eixit en defensa del valencianisme després de les polèmiques declaracions d’Ancelotti en les quals va acusar a tot un estadi sencer, en aquest cas Mestalla, de ser racista: “jo tinc dos passes i com tinc una xiqueta de 24 mesos em quede amb ella i va el meu marit i el meu cunyat. Ells van estar allí i no van insultar a ningú. No es pot generalitzar ni assenyalar a tota una afició de racista”

Correcció d’Ancelotti

Ahir vaig veure una xicoteta correcció per part de l’entrenador del Madrid dient que no volia dir que Mestalla és racista però, sincerament, crec que és tan perillós els delictes d’odi com agafar la part pel tot i cridar a tota una afició i a tot un sentiment racistes quan no ho som mai i no ho serem en la vida. Hi ha una part d’ofensa personal com a valencianista i una part d’ofensa institucional.

 

No mirar a altre costat contra el racisme

 

“Em sembla correctes les mesures aplicades a les persones que van proferir eixos insults racistes i em sembla que la persecució per part de la llei d’aquests delictes d’odi és la correcta, però no es pot generalitzar ni donar una imatge que no respon a la realitat ni del València CF, ni dels valencianista ni de la ciutat”

Maria José Català en la SER

 

Nou Mestalla

Maria José Català també ha aprofitat aquesta oportunitat per a tractar el tema del Nou Mestalla que és el que involucra a l’Ajuntament de València. La seua posició queda clara i l’ha repetida al llarg de tota la campanya electoral:

Primer de tot buscaré el consens polític que no s’ha buscat en els últims huit anys. La propietat del club no ha estat a l’altura ni del club, ni de l’afició ni de la ciutat i davant s’ha trobat amb una posició institucional molt feble perquè Compromís i Partit Socialista han fet cadascun les coses d’una banda i no han buscat el consens de tots per a exigir a *Meriton respecte al club, als valencianistes i a la ciutat.

Jo he demanat que em donen la documentació, que compten amb mi, he demanat formar part d’un bloc institucional enfront de la propietat perquè anàrem més fortes i no se m’ha permés.

La meua primera mesura serà que reunir els portaveus de tots els grups polítics en els primers 100 dies i els donaré tota la documentació que conste a l’Ajuntament perquè tots siguen coneixedors de la situació. Per cert, el conveni a mi no me l’han volgut facilitar. Jo vull transparència.

Per tant, vull reunir a tots els representants polítics perquè fem un front comú i exigir a Meriton respecte i que complisca. Si Ajuntament i Generalitat anem units amb una postura institucional forta enfront de la propietat, sí que podrem demanar el compliment amb els compromisos del València, el primer el Poliesportiu de Benicalap, per descomptat, i que es pose en marxa el Nou Mestalla, una instal·lació molt important per a la ciutat que mereix València i el valencianisme.

Jo com a valencianista i accionista no m’ha agradat com s’ha grapejat políticament el València CF. Jo treballaré més i parlaré menys.