ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Maria José Català mostra el seu cabreig sobre el Nou Mestalla

Per Alex Alfaro · 12 Abril, 2024

La Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat els dos recursos interposats pel València Club de Futbol SAD contra les resolucions de la Generalitat Valenciana que denegaven la pròrroga i declaraven la caducitat anticipada, respectivament, de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) que afectava l’antic i al nou estadi de Mestalla.

Els magistrats estableixen en dos sentències notificades este divendres a les parts que el club va incórrer en diversos incompliments en este pla urbanístic, aprovat definitivament pel Consell al febrer de 2015 i subscrit en un conveni entre totes dos parts a l’abril d’eixe any, com la seua obligació de construir en la fase 1 un hotel icònic en la parcel·la denominada TER-M, en la Zona A “Antic Mestalla”.

En la primera de les seues demandes, el València CF sol·licitava la nul·litat de la resolució emesa el 10 de novembre de 2021 per la Conselleria d’Economia Sostenible, que rebutjava la reorganització i la pròrroga de les fases previstes per a l’execució de l’ATE. El Tribunal ha ratificat la legalitat de la resolució administrativa després de determinar que l’entitat “va incomplir, per causes únicament imputables a ell i no a l’Ajuntament de València” la seua obligació de construir, “en l’improrrogable termini de tres anys”, l’hotel abans citat.

La contestació de Mazón i Català

Mazón: “Els processos es respecten i les sentències es compleixen què és el que hauria de ser una cosa habitual en un Estat de Dret com en el que estem i el que esperem a reforçar tots els dies. Per tant en aquest camp torna a tindre el protagonisme qui l’ha de tindre que és l’Ajuntament de València i estarem absolutament”

Maria José Català: “Ha dit si ella les secundarà? M’has donat una idea molt bona i és farem una reunió amb la resta dels portaveus a veure quina és la seua postura sobre les fitxes perquè potser Sandra Gómez resulta que ara sí que diu que està d’acord amb les fitxes que ella mateix va fer i que no han canviat ni tan sols una coma. Ja està bé que juguem al gat i al ratolí”