ACTUALITAT  

Maria José Català afirma que les fitxes urbanístiques del Nou Mestalla “no s’aprovaran en aquest Ple i serà difícil que es faça en el pròxim”

Per Joan Marc García · 26 Març, 2024

Els avanços en el projecte del ‘Nou Mestalla’ semblen estancar-se encara més, deixant a València en uns llimbs prolongats mentre aspira a convertir-se en una seu per al Mundial 2030. Encara que el consistori mostra interés en la candidatura mundialista, la falta de pressa en els tràmits degut a la falta d’interés i esforç del club suggereix el contrari.

Després de l’últim ple municipal celebrat al març, l’alcaldessa de València, María José Català, va comentar l’última hora del progrés de la llicència per al nou estadi del València, indicant que “les fitxes urbanístiques no s’aprovaran en aquest ple i serà complicat en el següent”.

Aquestes fitxes, essencials per a completar la construcció de l’estadi i demolir l’antic Mestalla, representen un obstacle crític que prolonga el temps de finalització del projecte. Català va explicar que, mentre es tramita la llicència, s’ha acordat una auditoria en una recent comissió informativa, amb la intenció d’establir un contracte perquè una entitat externa realitze aquesta auditoria. No obstant això, va insistir que les fitxes urbanístiques no seran aprovades ni en el ple de març ni en el pròxim d’abril.

Esperant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana respecte a la demanda interposada pel València contra la invalidació de l’ATE, encara sense fer-se pública des del 6 de març, la situació del Nou Mestalla roman inalterada des de l’inici de la legislatura.
El València CF sosté la seua postura d’inacció fins que se li brinden les garanties legals que implicaria l’aprovació de les fitxes urbanístiques (els metres quadrats de terciari per a possibles negocis) i el subsegüent conveni a signar amb l’Ajuntament.
Per tant, la complicada situació del Nou Mestalla segueix sense resoldre’s a tan sols unes setmanes que el Comité Organitzador del Mundial 2030 presente el seu dossier de seus davant la FIFA. A més, segons ha informat As, María Tato, líder de l’esmentat Comité, té programada una visita a València en els pròxims dies per a sostindre trobades amb representants del València CF (Javier Solís) i la Generalitat Valenciana (Luis Cervera), amb la finalitat d’obtindre més informació sobre el progrés de la construcció del Nou Mestalla.