ACTUALITAT  DECLARACIONS  

Marcelino:”Mai entendre la meua eixida del València”

Per Vicent Burguete · 04 Febrer, 2023

Marcelino García Toral, que es troba sense entrenar a cap equip actualment, ha concedit una entrevista per al ‘Diario As’, feta per Conrado Valle, on ha parlat sobre com és ara la seua vida, la selecció espanyola, la situació del VCF i de Peter Lim, entre altres coses més. El tècnic asturià ha sigut directe i, en clau València, ha desitjat lo millor per a l’afició i per a Voro. Estes han sigut les decaracions més destacades.

Sobre tornar a entrenar

“És difícil que agafem res ara. No tinc eixa necessitat d’entrenar. Llevat que ens arribara un repte que no es pot rebutjar, el més prudent i assenyat és esperar a juny.”

“No tinc eixe “mono” d’entrenar perquè em costa treball prendre decisions quan no estic entrenant i, encara que hem tingut bastants propostes, crec que només pots acceptar aquella que et convença absolutament.”

Selecció espanyola

“Jo pensava que Luis Enrique seguiria, perquè va desenvolupar una molt bona faena, però la Federació va decidir canviar.”

“No va haver-hi res. Hauria sigut un bonic repte, és una il·lusió per a mi i per a qualsevol entrenador espanyol. Però es van decantar per un company i li desitge tot el millor a Luis De la Font, perquè el bé que li vaja a ell serà bo per al futbol espanyol.”

¿Quin projecte espera?

“No espere res. En el futbol les coses apareixen. Òbviament pretenem un projecte en proporció a la nostra trajectòria professional i als resultats obtinguts en les tres últimes experiències, perquè indiquen que som un cos tècnic actualitzat i en dinàmica progressiva.”

¿En quin moment te quedes?

“Afortunadament hi ha hagut molts moments bons. Per dir uno, la Copa amb el València, per ser el meu primer títol i per guanyar-la contra qui i com es va guanyar”

¿Has entés la teua eixida de València?

No. Mai ho entendré. Ni jo ni qualsevol persona vinculada al futbol que pense de manera coherent. Mai ho entendré.”

Situació del VCF

Ho veig en una situació complicada, perquè la seua dinàmica no és gens positiva. El València està acostumat a estar en la zona alta de la taula i ara està lleugerament per damunt del descens, eliminat de la Copa, que és una il·lusió que sostenia a l’equip i a l’afició, i ara en aquest nou escenari… es dóna una situació complicada, li desitge tot el millor a Voro i a l’afició.

Eixida de Gattuso

“De Gattuso puc dir que em va agradar la seua proposta i que em falten dades sobre la seua eixida.”

De Peter Lim

“Jo he parlat moltes vegades d’aquest individu. Cadascun en el seu equip fa el que considera. Crec que el pitjor és que algú diga una cosa a la cara, assegut en una taula, i després ho canvie tot. A mi eixa manera d’actuar no em sembla el normal. I segur que igual que va fer amb mi ho va fer amb altres tècnics.”

“Crec que és tot molt senzill, quan dues persones estan cara a cara i es diu el que es pensa, el propietari marca el camí a seguir i l’entrenador l’accepta o decideix no seguir. Però quan dues persones tenen voluntat d’entendre sempre s’entenen, però és molt difícil d’entendre que et diga o t’explique un projecte de front i res més agafes l’avió, aqueix projecte… on està? Et consideres enganyat i així em vaig sentir, res més a dir.”

Noves aventures a Europa

“Clar que em crida l’atenció una aventura a Anglterrs, però Espanya, Itàlia i Alemanya també tenen components importants d’atracció.”