ACTUALITAT  

Marcelino parla sobre el seu pas al València i la seua situació actual

Per Joan Marc García · 27 Octubre, 2023

Marcelino García Toral, exentrenador del València CF que sempre serà recordat amb afecte, ja que va ser l’entrenador que ens va fer guanyar l’últim títol de la nostra història, està sense equip després de la seua complicada eixida de l’Olympique de Marsella. 

L’exentrenador del València ha parlat sobre el seu pas al club de Mestalla a Esports Migdia de València Capital Radio: “Varem fer les coses molt bé, i això va fer que ferem un bon equip, teniem a Mateu Alemany que és un “crack”, va saber moure els recursos econòmics de manera meravellosa, va acertar en els fixatges i vam treure el rendiment màxim dels nostres futbolistes“, comenta Marcelino.

L’asturià també ha parlat sobre com va ser l’eixida del club: “la meua trajectòria té moments complicats, també vaig tindre una situació difícil a Santander amb un propietari de la India. El propietari va voler que així fora, i va destituir a Mateu i Longoria, va haver molts problemes a la pretemporada, amb una forma d’actuar que no era en la que haviem treballat i ens va fer arribar a l’èxit. Va trencar un projecte que tenia una base molt bona, amb una plantilla boníssima“, afegeix l’entrenador.

Marcelino ha parlat sobre qué haguera passat si havera seguit al València: “En el futbol mai pots dir el que va a passar, però quan veus com era el dia a dia, tot fa pensar que vist com haviem treballat aquells dos anys, tot feia pensar que les bases eren suficientment sòlides per a ser un equip amb molta projecció, de fet, ens haviem arrimat molt a l’Atleti de Madrid. Tot feia pensar que el València podria reviure, no tant com a Benítez, però sí mantindre el lloc on estavem, i seguir creixent”.

A més, l’entrenador ha indicat als micròfons de la citada font sobre la plantilla que va tindre al València: “És la millor plantilla que he tingut com a entrenador, sense dubte“. Marcelino també ha parlat sobre la relació amb els membres d’aquella plantilla: “Mantinc relació esporàdica amb alguns membres d’aquella plantilla, i tinc molt de respete i afecte per tots“.

Marcelino, que ha entrenat també a l’Athletic Club, ha parlat sobre com serà aquest partit: “Tinc molt d’afecte també a l’Athletic. En casa és un equip molt poderós, està fent un gran inici de temporada amb futbolistes jovens. Jo crec que és una eixida molt complicada per al València, pense que és més favorit l’Athletic per jugar a San Mamés“.

L’efímer pas de Marcelino a Marsella

L’asturià és considerat com un dels millors entrenadors espanyols del moment i inclús va ser considerat per a substituir al també asturià Luis Enrique Martínez com a seleccionador nacional, càrrec que finalment va acabar ocupant Luis De La Fuente. El seu bon fer en els equips on ha estat i el seu estil de joc vertical i intens desperta interessos fora d’Espanya.

Tant és així, que va signar per un gran de la lliga francessa aquesta temporada: l’Olympique de Marsella. A més, allí va coincidir amb Pablo Longoria, president del club i que va estar a València durant la seua exitosa etapa al club de Mestalla.

No obstant això, Marcelino i el seu cos tècnic es van veure obligats a eixir de l’equip francés després de que una part dels ultres del club amenaçaren tant a l’entrenador com al president.

L’entrenador asturià també ha parlat sobre com va ser aquesta polèmica eixida de l’equip francés“Vaig anar amb molta il·lusió, tinc molt bona relació amb Pablo (Longoria), però va eixir algo que ix de la normalitat, unes amenaces per part dels ultres. Es va solucionar de la manera que creiem que era la millor per a totes les parts. Ara ja està tot oblidat, toca disfrutar de la familia i dels amics i de seguir veent futbol, que és la meua passió”, comenta Marcelino.