La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “No és fàcil adaptar-se al joc i al ritme del València”
,

Marcelino: “No és fàcil adaptar-se al joc i al ritme del València”

COMPARTIR

728-90

El tècnic del València Club de Futbol ha eixit hui al Media Center de la Ciutat Esportiva de Paterna per a ser preguntat pels companys de la premsa amb motiu del partit de demà dissabte davant la Reial Societat a la primera jornada de lliga.

Marcelino ha tingut temps de parlar després que ahir el fera el Director General del València, Mateu Alemany, que va tractar tots els temes de la més absoluta actualitat del conjunt de Mestalla.

Resposta: Com sabeu, Rodrigo va estar a un moment puntual traspassat, així me’l varen comunicar tant el club com el jugador, es va acomiadar de tots nosaltres, pareixia que eixe mateix dia anava a passar el reconeixement mèdic, però eixe traspàs no es va concretar. He de deixar clar que Rodrigo mai va demanar eixir del València. Intentem tornar a la normalitat, la seua predisposició per treballar i ajudar als companys és algo que li alaba, és la seua forma de treballar, ha obrat d’acord amb el que nosaltres considerem un gran professional i una gran persona. Vista la seua forma d’actuar, hui tenim entrenament, parlarem i decidirem si juga demà.

Pregunta: Com arriba l’equip? Li falta rodatge?
Resposta: És impossible arribar al màxim nivell al primer partit de lliga. Encara que no és real, tots vàrem quedar il·lusionats de l’equip davant un equip com l’Inter. Per tot. Després, durant la setmana vàrem rebre un colp, i eixe colp fa que no entrenarem com jo volia. És labor del cos tècnic que tot això no afecte, juguem davant un gran equip que conserva la gran majoria del seu equip de la temporada passada i que s’ha reforçat molt bé. Hem de fer un gran partit per guanyar eixe partit. Hem de saber que es molt important començar a casa i guanyant, per aixó demanem el suport del públic.

Pregunta: Podrà contar en Parejo i Gayà?
Resposta: No tinc constància que puguen jugar tant Parejo com Gayà, però és cosa del CSD, el Barça juga aquesta vesprada i no sabem encara si podrà tindre jugadors, així és. És possible que si no juga Jose, jugue Jaume, però no puc garantir-ho

Pregunta: Pel que ha passat des que va començar la pretemporada, se sent respectat per la plantilla?
Resposta: Sí, em sent per la plantilla, volgut per l’afició i absolutament respectat pel club. En aquest aspecte treballe igual que les anteriors temporades.

Pregunta: Falta un fitxatge, t’agradaria que fora Rafinha?
Resposta: Des del consens que tenim el cos tècnic, sempre hem mantingut la mateixa forma d’actuar a les entrades i les eixides. Des del començament consideràvem que necessitàvem un jugador d’atac. Estàvem convençuts que aquest jugador podia millorar la plantilla. Aquest jugador va estar quasi fitxat, després vàrem anar a Singapur i el propietari ens va donar motius per no fitxar-lo, també ens va dir que si Rafinha venia cedit, podria entrar a la plantilla, i crec que estem en aquest escenari. Si es donara aquesta circumstància, seria jugador del València. Per la resta que hem preguntat ens han dit que el preu són 40 milions.

Pregunta: Qui està més tocat? Marcelino, Rodrigo o la plantilla? Vosté treballa amb la
Resposta: L’entrenador es dedica a entrenar, i no sóc qui per dir-li al propietari si ha de traspassar o no un jugador. Qui és Rodrigo per a nosaltres? I ací faig un comentari esportiu; Rodrigo és un jugador molt important per a nosaltres, i així el diuen els seus números, li han valgut per anar a la selecció, i és un colp molt dur per als seus companys. Ara està amb nosaltres, no sabem qué va a passar en el futur. El que sí és plantetja l’entrenador és que nosaltres som un equip amb Rodrigo i altre diferent sense Rodrigo. Si anem al mercat si se’n va Rodrigo és molt difícil, perquè estem a un mercat supervalorat i és molt difícil trobar a un jugador que ens done el que ens dóna Rodrigo. La temporada passada quan al principi no guanyavem i empatavem, ens dieu que l’obligació del València és jugar la Champions, per a tindre eixa obligació, l’equip ha de trobar un potencial superior, si es debilita, no hauria de ser eixe objectiu.

Pregunta: Creu vosté que Rodrigo es va a quedar al València?
Resposta: No domine el mercat, em centre al meu treball, no em trobe gens còmode parlant d’aquests temes, el meu treball és preparar a l’equip per a guanyar a la Reial.

Pregunta: Maxi és compatible amb Gameiro?
Resposta: No és fàcil adaptar-se al joc i al ritme del València. N’hi ha jugadors que fa dos anys que estan en una situació similar. La temporada passada a Kevin li va costar adaptar-se. Poden jugar junts, però hem de tindre paciència amb els nous fitxatges.

Pregunta: A vosté el sorprendria que Rodrigo arribara al seu equip per 60 milions d’euros? No creu que és una ganga?
Resposta: Jo sóc entrenador, no tinc ni idea de valorar preus de jugadors, no tinc ni idea ni dels contractes dels jugadors. Jo em centre en el esportiu. Si fora altre equip, fitxaria a Rodrigo. Quan vaig arribar, un de vosaltres em va preguntar si Rodrigo era un jugador determinant per a l’atac del València, i jo li vaig dir que sí, sense cap dubte, però sóc incapaç de fer una valoració econòmica d’un jugador.

Pregunta: Si l’any passat era ficar-se a Champions, aquest any és el mateix objectiu o considera que sense Rodrigo no pot ficar-se eixe objectiu?
Resposta: Amb aquesta plantilla crec que és millor que la de la temporada passada, no sabria quantificar quant, però crec que és millor que la temporada passada. Sabeu que ens falta un jugador que potencie l’aspecte ofensiu de l’equip. L’objectiu seria lluitar per la Champions, equips com el Sevilla lluiten amb nosaltres, però crec que tenim molt bon equip. Estic molt satisfet de la plantilla que tenim actualment, veurem el dia 2 de setembre.

Pregunta: L’any passat parlava d’eixe número de gols en contra, aquest any s’ha parlat també?
Resposta: Aquesta plantilla ha superat moments de dificultat i producte del seu treball hem aconseguit guanyar al Barça a la final de Copa i ha fet traure als aficionats als carrers i el seu objectiu és millorar els números de la temporada passada i continuar creixent. És molt complicat que passe el que va passar la temporada passada, per això volem guanyar demà i sumar tres punts el primer partit. Tornar a aconseguir estabilitat des d’ahí ser millors i més competitius.

Pregunta: N’hi ha pacte amb els porters com l’any passat?
Resposta: No he parlat amb els jugadors implicats, però parlaré i sabran en quina situació està cadascú, ells saben les seues situacions.

Pregunta: N’hi ha algun missatge especial a l’afició per a demà?
Resposta: Volem ser millors i gaudir d’un València similar al del passat dissabte, i necessitem d’ells, tots el sabem. Un equip que se sent identificat amb els aficionats i uns aficionats identificats amb els valors dels jugadors són molt importants. Esperem mantenir eixe suport.

Pregunta: Ahir Mateu Alemany va transmetre que la propietat està plantejant la renovació del tècnic, si se’l plantegen renovarà o s’ho haurà de pensar?
Resposta: Jo sóc feliç ací. Sóc feliç al València. La meua família és feliç ací. Em suposa un reto entrenar al València dia a dia, hem passat un clot, farem el necessari perquè no siga molt important. Estic agraït a aquesta afició i treballe fenomenal al dia a dia i disfrute, sí que m’agradaria continuar ací, però tampoc em suposa la més mínima pèrdua de temps, és important que demà guanyem. Els entrenadors hem de treballar en corts plaus de temps.

Pregunta: Vosté hui està tranquil en respecte a la plantilla?
Resposta: Podria estar més tranquil, és evident, perquè el procés és d’intranquil·litat, per a la plantilla, que és la que juga crec que la tranquil·litat i l’estabilitat són dues normes de comportament que influeixen al resultat.