ACTUALITAT  

Manolo Llorente analitza l’estat financer del València i explica per què Juan Roig no vol comprar el València

Per Joan Marc García · 11 Desembre, 2023

El ex president del Valencia CF ha oferit una entrevista reveladora a Sin Atadoras con Pedro Morata, on ha abordat temes crucials que envolten el club. Llorente ha analitzat en detall les recents comptes presentades per l’entitat, aprofundint en el seu significat i les implicacions pel futur de l’equip. A més, no ha escatimat crítiques cap a la gestió de Peter Lim, assenyalant els seus efectes en la situació esportiva actual del club.

Llorente ha expressat la seua preocupació per la precària situació financera de l’equip, descrivint-la com a “molt dolenta“. Ha assenyalat que, a més de fer front a una deute pendent, el club està actualment en procés de substituir un deute amb els bancs per un altre amb els creditors, la qual cosa agreujaria la situació econòmica.

En quant a l’àmbit esportiu, Llorente ha estat contundent en afirmar que el València es dirigeix cap a una posició en la taula de la lliga “entre la mitjana i la part baixa”. Ha explicat que els ingressos limitats del club, al voltant de 90 milions d’euros, sumats a la creixent competitivitat d’equips com la Reial Societat, el Villarreal i l’Athletic, dificulten la possibilitat de competir per bons jugadors. A més, ha anticipat que la venda dels millors futbolistes de l’equip no generarà una gran rendibilitat econòmica, ja que el Valencia no participa en competicions europees, la qual cosa redueix el valor dels seus jugadors en el mercat.

Sobre la gestió financera de Peter Lim, Llorente ha opinat que està ajustant les despeses als ingressos, retallant principalment el pressupost destinat a la plantilla. Així mateix, ha assenyalat que el propietari no sembla gaudir de tindre un equip de futbol, ja que no sol estar present, suggerint que podria considerar la venda del club en algun moment, atribuint aquesta actitud a un motiu de “pur ego”.

Llorente també ha parlat sobre la possible venda del Valencia CF, un tema candent que continua en el centre de l’escena futbolística i financera de la ciutat. L’ex president ha abordat la possibilitat d’una compra del Valencia per part de Juan Roig, destacant que l’empresari no vol comprar el club, ja que inverteix més en el patrocini esportiu de la ciutat amb el Valencia Basket que si adquirira el club de futbol. Ha considerat que, en l’actualitat, el futbol és una esfera on no es pot estar tranquil, insinuant la complexitat i els riscos financers associats.