+  ACTUALITAT  

Majestuós escenari per a acollir el Bayern-València

Per Pere Alapont · 18 Juliol, 2015

El Bayern de Múnich-València que es disputarà hui a la Xina tindrà un escenari immillorable. A partir de les 19.30 h (hora local), que seran les 13.30 h a València, l’Estadi Nacional de Pequín acollirà un gran encontre entre dos històrics del futbol europeu i mundial, una fita destacada en un país que no pot gaudir de futbol de primer nivell però sí d’una gran afició.

L’estadi es va construir amb motius dels Jocs Olímpics de 2008, els quals es celebraren a la capital xinesa, i és conegut pel sobrenom de “niu de pardal” a causa de la seua estructura exterior d’acer. Té una capacitat per a 80.000 espectadors i va costar uns 338 milions d’euros.

Beijing_National_Stadium_Interior

Des de l’inici de la seua construcció en desembre de 2003 fins a aquests moments, algunes són les curiositats que han envoltat aquest magnífic escenari:

-Els arquitectes que el van dissenyar, els suïssos Jacques Herzog i Pierre de Meuron, són els mateixos que dissenyaren l’Allianz Arena de Múnich.

-La construcció està equipada de tal forma que s’arreplega l’aigua de la pluja per al reg i la neteja, i l’energia solar per a calfar l’estadi.

-A finals del pròxim mes d’agost, el camp acollirà el Campionat Mundial d’Atletisme.

1