ACTUALITAT  SOCIAL  

Lim haurà d’invertir diners si no vol perdre l´ATE

Per Miguel Fernández · 08 Agost, 2020

La represa de les obres del Nou Mestalla s’està convertint en un malson per a Peter Lim i Meriton Hòldings. L’Ajuntament de València ja porta algunes setmanes llançant advertiments als executius del club, que segons Moises Rodríguez, periodista de Las Provincias, porten més d’any i mig per a sol·licitar una reunió amb l’administració pública per a esclarir les seues intencions urbanístiques amb el nou estadi.

Primer va ser la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, que en declaracions a À Punt va afirmar “qui és propietari per a manar i prendre decisions per al club, també ho és per a fer-se responsable dels compromisos del club”. En ixa mateixa línia van avançar les paraules que l´alcalde de València, Joan Ribó, va pronunciar el passat dijous. “El València no pot estar de mans creuades, perquè hi haurà un moment on aquesta ATE s´acabe. No és una amenaça, però passa alguna cosa i ells no estan fent res”, explicava Ribó.

Las Provincias informa, a més, que no complir amb aqueixos compromisos tindria un cost econòmic extrem: la pèrdua de la fiança que ascendeix a uns 1,4 milions d´euros i, tot i que es veuria lliberat de portar a terme les equipacions esportives del barri de Benicalap, açò també tindria un cost d´uns 18 milions d´euros per a la propietat. A més, si aquesta ATE quedara sense efectes, les parcel.les de l´actual Estadi de Mestalla tornarien al seu estat anterior, el que provocaria la pèrdua dels 40.000 metres quadrats de zona comercial, taxats amb un valor multimilionari.

Per últim, segons indica Las Provincias, l´Ajuntament de València oferirà dues solucions possibles a Meriton Hòldings en cas de no vendre prompte els terrenys de Mestalla: una injecció monetària directa o, per altra banda, un finançament.