ACTUALITAT  

L’últim projecte del Nou Mestalla costarà quasi 120 milions d’euros

Per Eva Tortajada · 09 Febrer, 2024

Onda Cero Valencia ha informat detalladament sobre l’últim projecte presentat pel València durant el mes de gener per al Nou Mestalla. En els documents s’estableix el pressupost de tot allò que falta per construir, que costarà quasi 120 milions d’euros.

Aquesta xifra suposa una rebaixa de la quantitat establerta inicialment (119.036.098 € front a més de 122 milions), però cal sumar-li “les despeses generals i el benefici industrial de la constructora”, que situen la xifra en uns 156 milions d’euros més impostos.

No obstant això, segons han informat, el document estableix que aquestes xifres són només “un avanç que s’ajustarà posteriorment en el desenvolupament del posterior projecte d’execució” i que “són només vàlides a efectes d’informació i deurán desenvolupar-se convenientment“.

El club es troba actualment en procés d’aconseguir la llicència per poder continuar les obres de l’estadi, per al que ja van presentar els certificats i informes necessaris a finals d’aquest mes de gener, a més del nou projecte amb les pertinents modificacions.

En aquest projecte es deixa a un costat l’àrea de terciari per a l’obtenció de la llicència i serà tramitada en “llicències posteriors”. D’aquesta manera, a la zona nord de l’estadi “es mantindrà en gran part el buit existent” que en un futur “serà complementat amb les torres de superfícies terciàries”.

En aquest projecte també es determina una primera fase o inauguració de l’edifici en la que l’estadi comptarà amb tot allò imprescindible per poder jugar un partit de futbol. Les fases posteriors consistiran en l’afegiment d’altres àrees complementàries com l’aparcament (que es veu significativament reduït en el nou projecte respecte dels anteriors), les oficines centrals o certes ampliacions previstes per possibles esdeveniments de la UEFA i la FIFA.

A més, l’aforament previst per al Nou Mestalla compleix amb els criteris per a ser considerat un estadi de categoria 4 (la més alta establerta per la UEFA) incloguen-se d’aquesta manera en la llista d’estadis elit amb una xifra inicial de 66.005 espectadors ampliable a 70.044 “per a grans esdeveniments com grans finals o campionats internacionals”.

Altres elements que s’han vist afectats per aquest projecte han sigut la façana i la coberta de l’estadi. A continuació, podeu consultar el document íntegre del nou projecte.