ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Lucas Vázquez: “Eres un racista de merda”

Per Marc Santiago · 22 Maig, 2023

Ahir va esclatar la polèmica quan uns energúmens li van dir “Mono” i li van fer el soroll d’aquest animal a Vinicius Jr, jugador brasiler del Reial Madrid. El partit es va parar durant 10 minuts i es va activar el protocol per al racisme. De Burgos Bengoechea va haver de gestionar la situació, on va conversar amb el jugador afectat i amb l’entrenador de l’equip visitant, Carlo Ancelotti.

És en eixe moment quan Lucas Vázquez, company de Vinicius, s’encara amb els suposats agressors, on el gallec els diu “racistes de merda”. És una situació molt complexa, ja que els jugadors òbviament estaven intentant protegir al seu company, mentre alguns aficionats seguien insultant de manera generalitzada als jugadors del Madrid i mentre els jugadors del València demanaven calma i respecte per al rival.

Aquests actes són inadmissibles en el món del futbol, però lamentablement es continuen produint en els camps de tot el món. Si bé existeixen protocols i el mateix València ha ajudat a la policia nacional a identificar als aficionats que van promulgar aquests insults, són situacions que són bastant denigrants i que mostren la cara més obscura del món del futbol.