ACTUALITAT  

Lucas Torró: “Vaig tindre l’oportunitat d’anar al València dos vegades”

Per Eva Tortajada · 14 Abril, 2024

Ara, Lucas Torró, natural de Cocentaina, és jugador de l’Osasuna i, durant la seua carrera, ha passat pels filials d’equips com el Reial Madrid i l’Hèrcules. No obstant això, el jugador ha revelat en una entrevista amb SUPER que va estar molt a prop de fitxar per la cantera del València en dues ocasions.

La primera va ser quan només tenia dotze anys i estava a punt de fer el pas d’aleví a infantil. “Vaig fer les proves al València. Vaig jugar alguns tornejos” comenta Torró. “Vaig tenir l’opció d’anar al València, però al final vaig decidir anar-me’n a l’Hèrcules perquè el tenia molt més prop de Cocentaina”.

El migcampista explica que Paterna estava massa lluny de la seua casa i que “una hora i quart [de viatge], tres vegades a la setmana per a un xiquet de 12 o 13 anys era un esforç molt gran per als meus pares”.

“A més, el meu millor amic també va fer aquest pas a l’Hèrcules amb mi i els pares es van poder alternar en els viatges. Jugar allí em facilitava les coses i l’Hèrcules també jugava en Autonòmica. Era el mateix nivell” justifica el 6 de l’Osasuna.

Torró, que jugarà aquest dilluns contra el qual va poder ser el seu equip, conta que la segona vegada que va tindre l’oportunitat de firmar pel club valencianista fou en juvenils: “Vaig tindre l’oportunitat d’anar dos vegades, primer de xiquet i després en juvenils amb Braulio de director esportiu”.

En aquella època, la qual el jugador recorda com a “molt bona” per a ell, Torró jugava a l’Alcoiano, que tenia un conveni de fidelitat amb el València. Els d’Alcoi rebien 300.000 euros a l’any per part del club valencià que li donaven la prioritat de fitxar als jugadors que eixiren de la cantera de l’Alcoiano.

De fet, Lucas Torró ja estava fitxat pel València quan va decidir firmar pel Reial Madrid, ja que, segons ell “va aparéixer el Madrid i no vaig poder dir que no, perquè també era una de les millors canteres del món, era un salt molt gran i una oportunitat que no podia desaprofitar i menys a una edat que no sol passar això perquè solen fitxar de més xavals”.

Este rebuig de Torró al València i el seu fitxatge pel Madrid va ser la causa de que el club valencianista trencara relacions i, per descomptat, el conveni de fidelitat amb l’Alcoiano.

En esta entrevista, a l’alacantí no li han faltat bones paraules a l’hora de parlar de la plantilla del València i del bon treball que Baraja està fent amb ella: “Veig un equip realment molt competitiu amb gent molt jove, amb molta energia, molta velocitat i hui dia el futbol també és això. Hi ha moltes coses aquí que s’han ajuntat, la cantera també, i que demostren que les coses s’estan fent molt bé, i per això el València ha millorat moltíssim en aquest aspecte”.

“Aquesta joventut, si l’acompanyes amb qualitat, tens com a resultat un equip competitiu amb l’energia i l’ambició dels xavals que pugen i amb Mestalla, que sempre acompanya. Estan eixint jugadors molt importants perquè el club continue creixent, estan fent una bona temporada i poden barallar per aquests llocs europeus” afig Torró.