ACTUALITAT  

L’Osasuna, invencible

Per Jorge Olmos · 26 Octubre, 2019

El 18 de maig de 2014, el Club Atlètic Osasuna, consumava el descens de categoria de la màxima competició del futbol espanyol. Sempre és dur quan baixa un equip històric, i més en els temps que corren, que un parell de males temporades poden portar un club exitós a la desaparició. La següent temporada, sòls es va poder salvar del descens a 2B en l’últim minut de l’últim partit, i la següent, ascendí contra tot pronòstic, però fent d’equip ascensor i baixant en tan sols una campanya.

Però han tornat per a quedar-se. L’equip de Pamplona, donant continuïtat al projecte, s’ha consolidat com un equip de pedrera, aguerrit, amb jugadors nacionals que coneixen el nostre futbol i ha aplegat a la primera divisió mostrant-se pràcticament invencible a ‘El Sadar’, on acumula 29 partits lliguers sense conéixer la derrota. Fet que suposa un gran repte per als de Celades, que apleguen amb l’objectiu de trencar aquesta marca i guanyar a un camp on no guanya des de l’any 2011.

Dades: Soccerway

Impactant rendiment dels de Jagoba Arrasate a ‘El Sadar’, on es genera una mística entre jugadors i afició que porta en volandes als rogets cap a límits que s’hagueren pres de broma fa uns anys. I és que el cas del conjunt de Pamplona és especial, amb una afició rendida a l’equip de la ciutat que plena el camp, siga a Primera o a Segona. Com sempre, com tota la vida. Osasuna no entén de futbol modern.

Futbolísticament, el que es va a trobar enfront l’equip dirigit per Celades és un conjunt amb gran química d’equip, màxim esforç, pressió intensa a camp rival i actitud de buscar la portería rival amb verticalitat. Formant amb 4-4-2 com a sistema habitual, els jugadors de més talent son Roberto Torres, canterà i home de club; Oier Sanjurjo, l’home que dona estabilitat a l’equip; Nacho Vidal, quin gran error del València deixar escapar aquest magnífic lateral dret i “Chimy” Àvila, un autèntic guerrer a la punta de l’atac.

En definitiva, gran repte el que afronta el conjunt del Túria amb la visita a Pamplona, contra un bon equip i contra una mística que fa de ‘El Sadar’ un dels estadis més complicats de la categoria. Un partit dels que fan valorar la competició i dignifiquen la lliga. Una batalla d’altra època per a la qual segur els valencians estan llestos per a competir. Guanyar està al costat de perdre, però competir lluint aquest escut, és obligatori.