ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’opinió d’Iturralde González sobre la polèmica arbitral del Barça – València

Per Blanquinegres · 30 Abril, 2024

La polèmica va acaparar els focus del Barcelona – València. En el 36′, Araújo, que va acabar per enfadar del tot a Xavi en l’àrea tècnica, va tornar a pecar d’imprudent en un mà a mà a l’esquena de la defensa amb Peter Federico, al qual va derrocar dins de l’àrea amb una entrada arran de terra. Ricardo De Burgos Bengoetxea va assenyalar directament el punt de penal i Pepelu li va donar la volta al marcador. “Arriba a tocar la pilota, però la manera d’entrar ja és temerària. Araújo no pot dir que no és penal. Encara que es vaja soles en disputa de pilota és groga, no roja”, analitzava Eduardo Iturralde González, exàrbitre i analista arbitral d’AS i la Cadena SER. El charrúa, en canvi, va marxar sense amonestació.

Si bé encara hi hauria cabuda per a una altra acció polèmica en la primera meitat, prolonga deu minuts per l’entrada en acció del VAR. Mamardashvili va errar en el control després d’una passada de Yarek. Lamine Yamal, atent, va acabar rebanyant la pilota amb una vaselina que va impactar al braç esquerre del porter georgià. Ni els assistents ni De Burgos Bengoetxea van veure l’acció. “És mà i evita una ocasió manifesta de gol. Però la falta és fora segur. És roja i mà fora de l’àrea. La perspectiva no és la millor per a de Burgos Bengoetxea, que està tapat pel mateix cos de Mamardashvili. Però el que s’ha de fer-se mirar De Burgos és perquè en eixa jugada estava en el mig del camp, a més de 30 metres”, explica Iturralde.

Ja en la segona part, a penes van transcórrer cinc minuts per a un nou peritatge del VAR, després que Lewandowski cabotejara en el primer pal un córner servit per Gündogan. Els jugadors del València van reclamar fora de joc posicional de Fermín. No ho va contemplar així el VAR, que va acabar per validar el gol. “Seria fora de joc llevat que ho habilite Javi Guerra. Ha de ser De Burgos el que diga si Fermín intervé, no el VAR. També depén de com tracen les línies. Fermín està en fora de joc perquè intenta rematar. Si no haguera sigut ací, Mamardashvili haguera estat més segur. L’impacte visual és clar”, va analitzar Iturralde sobre l’acció. Durant la retransmissió no es van mostrar les línies del VAR.