ACTUALITAT  

L’opinió d’Iturralde González sobre el fora de joc de Peter Federico

Per Mauro Pérez · 06 Maig, 2024

En la recent retransmissió del Carrusel Esportiu, l’ex àrbitre Iturralde González ofereix una anàlisi detallada sobre l’acció del fora de joc de Peter Federico en el gol anul·lat al València durant el partit d’ahir contra l’Esportiu Alabés.

Segons Iturralde, discuteix sobre una possible acció de bloqueig per part d’un jugador del València CF, Peter Federico, contra un jugador de l’Esportiu Alabés. Iturralde destaca la importància de determinar si el jugador involucrat estava en fora de joc en el moment de l’acció, la qual cosa podria influir en la decisió arbitral. Va comentar prèviament abans de veure la imatge del fora de joc de Peter Federico.

En tot cas Iturralde va mencionar que, si el jugador no està en fora de joc, la interferència seria una falta clara. A més, en veure la imatge repetidament Iturralde, va afirmar que la cama de Peter Federico està en fora de joc, per tant, hi ha interferència en el joc, intervenint en l’acció en el bloqueig a Tenaglia, per tant, és un encert de l’àrbitre. No obstant això, va afegir que no calia revisar la jugada en el VAR perquè l’àrbitre ja havia pres una decisió.

Tant jugadors com aficionats continuen sense entendre els fores de jocs posicionals, com és possible que a Peter Federico li xiulen fora de joc, i una setmana més tard contra el Barcelona, Fermín en posició avançada i fent l’intent de colpejar la pilota no li anul·len el gol. Un debat que mai tindrà una solució fins que tots els àrbitres no tinguen el mateix criteri.