ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’operació eixida, bloquejada pel València de Singapur

Per Manel Rumbau · 13 Juliol, 2023

Des del començament d’aquest mercat de fitxatges, el “management local” ha intentat convéncer tant mitjans de comunicació com aficionats que hi ha una sintonia conjunta entre el València de València i el València de Singapur.

No obstant això, segons ha pogut conéixer MARCA, el club de Mestalla continua fragmentat en dos València molt diferents, ja que hi ha diverses operacions amb possibles ofertes per jugadors del primer equip que no es tracten al València de València. Aquests contactes seriosos, que no es tracten ni de bon tros de consultes informatives, van directes a la persona de confiança de Peter Lim, de manera que el de Singapur puga prendre les decisions importants del club.

A més, el que és cert és que el València de València sols ha tingut capacitat de gastar 5M a Pepelu, ja que l’operació de Cenk Özkacar (5M a l’Olympique de Lió) va ser idea de Peter Lim. Aquesta incorporació, tot i les paraules de Corona, va ser orquestrada pel València de Singapur.

Ara mateix, la idea del València de València és clara. Les properes incorporacions han de complir un requisit: ser a cost zero. És en aquestes condicions o res. Al marge de buscar reforços a cost de cessió i poca cosa més, com és la forma de procedir del València dels últims anys. Perquè de moment no hi ha eixides. No obstant això, no és el València d’ací el qual les està tractant en una altra finestra.

La versió de Miguel Ángel Corona

Aquestes informacions, res més lluny de la realitat, disten i molt de les declaracions que va fer ahir el nou director esportiu del club, Miguel Ángel Corona. Durant la presentació de l’únic jugador pel qual el València de València pagarà aquest estiu, Corona no va dubtar ni un segon a declarar que “la foto actual és la renovació per 2 temporades de l’entrenador. Una demostració de projecte, tant que es parla d’aquesta paraula. I una inversió en dos jugadors abans de la pretemporada”, va afirmar.

A més, el director esportiu no va dubtar a reforçar el seu paper dins del club, assenyalant que “hem concedit una entrevista a la qual fem autocrítica. Els resultats no foren els esperats. És una temporada que no es pot tornar a repetir. Vull tornar-li la confiança al club”.

La situació d’eixida de Mamardashvili i Yunus Musah és clara, ja que són dos jugadors que des de principis d’any han tingut múltiples equips interessats en ells i tot semblava que anaven a eixir ràpidament del València. La versió de Corona és que “els dos jugadors entrenen amb normalitat per a ser millors demà i ser competitius a partir del mes d’agost, i encara no hi ha res definitiu amb cap club”.

El bloqueig de les eixides, obra de Peter Lim

Les paraules de Corona se les emporta el vent. Perquè la realitat és que el màxim accionista del club, un estiu més, té bloquejades les eixides del club. A més, són els contactes directes que té Peter Lim els que porten a terme la gestió en aquest aspecte. Els contactes, com de costum, han sigut amb Jorge Mendes, sabedors que és la via directa a l’amo. D’aquesta manera, Lim s’estalvia passar pel “management local” de València.

El bloqueig en aquests moments és total. Perquè hi ha hagut consultes i fins i tot ofertes a aquest grup de confiança de l’empresari asiàtic i, com de costum, no han rebut resposta. Perquè el València, lluny de paréixer un club de futbol normal, té un ritme de mercat molt diferent de la resta.

La direcció esportiva del València es limita a estar a l’expectativa. Es compta amb certa informació, però molt escassa. Perquè aquesta operació eixida, malgrat que Corona vulga enganyar la gent, és controlada pel cercle de confiança de Peter Lim.

Els jugadors de l’operació eixida

És una situació límit, perquè tots sabem que aquest València necessita donar sortida a alguns per donar entrada a uns quants a cost zero. A la costera d’eixida de Paterna hi ha jugadors com Yunus Musah, el qual ha rebut propostes d’AC Milan i Fulham, així com MamardashviliThierry o Samu Castillejo.

Aquest primer ha rebut interessos de Bayern de Munic, Inter o equips de la Premier League entre altres. Pel que respecta a Thierry, l’interés de l’Olympique de Marsella de Marcelino és fort. I, per acabar, al cas de Castillejo, el jugador malagueny compta amb una oferta del Besiktas turc.