ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’ONU critica el comportament racista d’una part de l’afició del València

Per Alex Alfaro · 24 Maig, 2023

L’ONU ha condemnat aquest dimecres els insults racistes rebuts el diumenge pel jugador del Reial Madrid Vinícius Júnior, durant el partit celebrat contra el València, i ha assenyalat que aquesta situació “recorda la prevalença del racisme en l’esport”.

L’alt comissionat sobre Drets Humans, Volker Türk, s’ha referit en roda de premsa a aquests fets abans de cridar a “els qui organitzen esdeveniments esportius” a “posar en marxa estratègies sobre el terreny” per a “evitar i contrarestar” el racisme que es registra en el món esportiu.

En aquest sentit, ha cridat a “escoltar” i “involucrar” a “les persones afrodescents” en la presa de decisions de mesures contra el racisme amb l’objectiu de fer “passos reals per a atendre les seues principals preocupacions”.

Türk ha oferit, a més, a les federacions esportives una guia sobre com posar en pràctica estàndard de drets humans i la lluita contra l’estigmatització, el racisme o la discriminació contra el col·lectiu LGTBI”.

D’altra banda, en la seua intervenció, l’alt comissionat ha relacionat l’episodi de Vinícius Júnior amb l’assassinat fa tres anys de George Floyd als EUA. “És clar que no es resoldrà el problema de la brutalitat policial contra afrodescendents fins que no breguem amb el problema més ampli de les manifestacions sistemàtiques de racisme que analitze cada aspecte de les nostres vides“, ha declarat.