Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

L’instructor de la RFEF proposa tancar el ‘cas Diakhaby’

Per Gerard Gálvez · 30 Abril, 2021

El ‘cas Diakhaby’ continua donant les seues últimes bandades. Malgrat que, ahir, el ple de l’Ajuntament demanara a la Lliga reobrir el cas, hui, l’instructor de l’expedient sancionador a Cala, ha demanat que es deixe d’investigar al no trobar noves proves concloents.

Dins de l’informe es recull que l’insult que denuncia Diakhaby “no ha quedat acreditat”, i que “per a desvirtuar la presumpció d’innocència resulta precisa la certesa dels fets obtinguda de la lliure apreciació de les proves, certesa que en aquest cas és inexistent”. És a dir, que no hi han proves per a culpar a Cala.

A més, l’informe detalla que “cap dels nombrosos arxius audiovisuals obrants serveix per a discernir un presumpte insult racista”, així com ja es va dir en l’informe presentat per la Lliga fa unes setmanes.

Més estudis neguen el suposat insult

En el propi informe fa referència a l’estudi realitzat per l’empresa Apherton Grup Investigació que revela que “l’anàlisi comportamental del jugador expedientat no mira ni es refereix directament al jugador número 12 del València, no apreciant-se direccionalitat en l’esmentat cap a aquest jugador”.

A més, sobre les proves presentades pel València CF es conclou que “no existeixen cap testimoniatge directe ni indirecte del possible insult”, així com “totes les proves pericials practicades conclouen unànimement” que no va existir.

Segons especifica en el Codi Disciplinari de la RFEF, hi ha un termini de deu dies hàbils per a la formulació d’al·legacions

Es tanca una altra porta

Una de les poques opcions que tenia tant el València com Diakhaby per a intentar demostrar l’insult de Cala sobre el central valencianista, es tanca. Sembla ser que la investigació es quedarà com està i, al no haver-hi cap prova que demostre res, les coses seguiran com estaven. No obstant això, Diakhaby, en el seu Instagram fa uns dies, es mostrava molt segur del que havia sentit.