ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’impacte positiu del psicòleg esportiu al València: Un reforç clau pel benestar mental dels jugadors

Per Joan Marc García · 07 Febrer, 2024

La temporada passada, l’entrenador del València, Rubén Baraja, va prendre una decisió estratègica que ha demostrat ser fonamental pel rendiment i el benestar dels seus jugadors: va incorporar el Doctor Jona Muñoz com a psicòleg esportiu, convertint-lo en una peça clau en el cos tècnic.

Segons ha informat Relevo, el Dr Muñoz no és només un espectador en els entrenaments i partits, sinó que s’involucra activament en la vida de l’equip. La seua presència constant ha ofert als jugadors l’oportunitat d’abordar aspectes mentals i emocionals que influeixen en el seu rendiment al camp.

Els jugadors tenen la llibertat de parlar amb el Dr. Muñoz de manera voluntària, i s’estipula que ho facen, segons la font citada, almenys un parell de vegades al mes. Aquestes converses privades se centren en identificar àrees de millora per a cada jugador en el terreny de joc i en desenvolupar estratègies per superar adversitats mentals.

L’impacte positiu del treball del psicòleg esportiu es va evidenciar clarament en situacions de l’any passat. Hugo Duro va compartir la seua experiència de sofriment durant els entrenaments, revelant que mentalment va entrar en un bucle preocupant. Thierry, d’altra banda, va haver de tornar a Lisboa amb la seua família per superar desafiaments mentals.

Aquests exemples subratllen la importància de comptar amb un professional en l’àmbit psicològic a l’equip, ja que contribueix al benestar general dels jugadors, reforçant la seua resistència mental i ajudant-los a superar els obstacles que poden sorgir al camí. Un altre eixemple és el d’Hugo Guillamón, qui després d’una difícil etapa, ha acomseguit tornar a ser una peça clau a l’equip.

En un esport tan exigent com el futbol, on la pressió és constant, la presència d’un psicòleg esportiu s’ha convertit en un actiu molt valuós pel València, marcant la diferència en la salut mental i el rendiment dels seus jugadors.