+  ACTUALITAT  

Lim guanyarà més amb el Salford City anglès

Per Blanquinegres · 09 Febrer, 2015

L’increment pel repartiment dels drets televisius a les illes britàniques beneficiarà més al conjunt anglès que al València CF, equip de 1a divisió espanyola.

 

El nou contracte per els drets televisius del futbol a Anglaterra ha superat els seus límits. Una de les millor lligues del món va a marcar les diferències respecte la resta de competicions a Europa amb el seu sistema, sempre obert a millores, i això va a acabar per reflectint-se a l’hora de que haja més companyes televisives disposades a travessar fort per el futbol al Regne Unit.

Quasi 7000 milions d’euros és el preu que se va a pagar per el futbol al país del seu naixement. La major quantitat pagada en les 5 grans lligues. Com dèiem, este nou paquet renovat fins al 2019 beneficiarà en major mesura al Salford City, on Peter Lim té un 50% de propietat junt a un grup d’ex jugadors del Manchester United, com Giggs, Neville i Scholes. Cal recordar que este Club participa a l’octava divisió i on els seu jugadors, alguns d’ells no viuen del futbol directament.

Comparant amb l’altre equip propietat del magnat asiàtic, el València CF, l’increment del nou contracte televisiu que s’està negociant en estos últims mesos no s’espera que siga tan gran respecte a Anglaterra. Tot i que la LFP estaria disposta a fer un repartiment equitatiu amb els 20 equips participants a la 1a divisió, el benefici respecte l’actual sistema seria menor, comparat amb el del Salford City.

Este aspecte, el dels drets televisius, per al magnat de Singapur és de vital importància per al creixement de la marca VCF no sols a Espanya, si no a tot el món. Des de l’aterrada del Senyor Lim a la Capital del Túria s’havia especulat un parell d’ocasions sobre el vincle d’amistat entre Peter Lim i el president del PSG, president de Al-Jazeera Sports i la possibilitat de que fora el grup àrab l’encarregat de gestionar i reproduir tots els continguts audiovisuals del Club blanquinegre.